Fudbaleri Atalante (©Reuters)
Fudbaleri Atalante (©Reuters)

Gasperini sprema klopku za desetkovani Lacio, Juve ne želi da prođe kao Real i Bajern

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.01.21. | 13:36

Kup Italije: Promo kvota u Mozzartu na pobedu Juventusa protiv Spala – 1,27. Nigde nećete moći da nađete veću

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večeras se nastavljaju čevrtfinalni dvoboji Kupa Italije. Juventus, barem tako tvrdi Andrea Pirlo, ne želi da prođe kao Zinedin Zidan i Hans Diter Flik, dok Atalanta ima nameru da naplati stare dugove Laciju, tim pre što je Simone Inzagi primoran da izvede na teren gotovo rezervni tim, što zbog povreda što zbog suspenzija.

Izabrane vesti

Juventus i Spal više misle na Seriju A, odnosno Seriju B, nego na večerašnji duel. To se da zaključiti na osnovu najavljenih formacija. Za Staru damu prolazak u polufinale Kupa Italije može da se pretvori u paklenu zamku. Naime, ako se plasira u sledeću rundu, Juve će morati da odigra u roku od dve nedelje, od 3. do 17 februra, pet izuzetno zahtevnih utakmica: dve u Kupu Italije protiv Intera, sa Romom i Napolijem u Seriji A i na kraju ih čeka Porto u Ligi šampiona

Andrea Pirlo je svestan rizika i zato će mečevi u nacionalnom kupu biti pozornica za rezervnu liniju i igrače kojima su potrebni minuti da se vrate u formu, poput De Lihta. I pored zgusnutog kalendara, trener Bjankonera je bio jasan: nema nameru da njegov tim prođe kao Bajern i Real Madrid koji su izbačeni iz nacionalnih kupova od drugoligaša i trećeligaša.

Večeras ćemo videti odbranu budućnosti Juventusa, kolokvijalno nazvanu “3D” budući da je čine De Liht, Demiral i Dragušin. Sva trojica imaju 61 godinu zajedno dok će na golu biti Bufon koji sutra slavi svoj 43. rođendan. Senator Juvea nema nameru da se zaustavi i želi da odigra još jednu sezonu i obori rekord Marka Balote, večerašnji meč sa Spalom je još jedna prilika da pokaže da nije za staro gvožđe.

Pored Dragušina, videćemo još dvojicu igrača iz Juventusovog pogona Under 23: Frabotu koga smo već dobro upoznali i Fađolija. Novu šansu će dobiti Rabio i Remzi na sredini terena dok će Morata i Kuluševski predvoditi napad svežeg osvajača Superkupa Italije. Pored Pirla, za svaki slučaj, upravo da se ne bi ponovio scenario sa Real Madridom i Bajernom, sedeće svi uobičajeni starteri: od golmana Ščensnija preko kapitena Kjelinija i Bonučija, bekova Aleksa Sandra, koji je prebrodio kovid-19, Danila i Kvadrada, do vezista Mekenija i Artura i napadača Kjeze i Ronalda.

JUVENTUS 4-4-2: Bufon – Dragušin, De Liht, Demiral, Frabota – Bernaredeski, Fađoli, Rabio, Remzi – Kuluševski, Morata

SPAL 3-4-1-2: Beriša – Okoli, Vikari, Ranijeri – Dikman, Mora, Murđa, Sala – Brinjola – Flokari, Sek

ATALANTA – LACIO (17.45)

U Bergamu priželjkuju savršenu nedelju: pobedili su Milan, prodali su Papu Gomeza i rastali se, uprkos svemu, prijateljski sa bivšim kapitenom, i sada žele duplu pobedu nad Laciom. Prvu u Kupu Italije za osvetu zbog izgubljenog finala pre malo više od godinu i po dana a drugu u prvenstvu koja bi Deu definitivno lansirala u trku za mesto u Ligi šampiona.

Za razliku od svojih kolega Gasperini nema nameru da napravi veliku rotaciju. Osim obavezne promene na desnom boku gde ćemo videti Danca Mehlea umesto povređenog Hatebora, jedini prvotimac koji će dobiti poštedu je Iličić i na njegovoj poziciji će igrati Mirančuk. Malinovski i Murijel se ne mogu smatrati rezervama Zapate i Pesine, ni po kvalitetima ni po učinku na terenu.

Nije tajna da Gapserinijevoj Atalanti nedostaje trofej, pehar koji bi podigli uz vatromet konfeta, kao neku vrstu krune za fantastičnih pet godina. Naravno da je Kup Italije najviše nadomak ruke Boginji u poređenju sa skudetom i Ligi šampiona, što objašnjava krajnje limitiranu promenu sastava za večerašnji meč sa Laciom. Apetit Atalante je porastao i zbog kostura takmičenja koji predviđa da tim iz Bergama ukrsti koplja sa pobednikom duela Napoli - Specija.

U poslednjih par godina Atalanta je imala više uspeha od Lacija u međusobnim susretima u Seriji A međutim u Kupu Italije Nebeskoplavi su ti koji dominiraju sa četiri pobede, četiri remija i dva poraza. Štaviše, Lacio je dobio sva tri poslednje okršaja u nacionalnom kupu.

Trener Nebeskoplavih Simone Inzagi je kategorično izjavio kako misli samo na večerašnju utakmicu sa Atalantom, a da će o sledećoj početi da razmišlja u četvrtak jutro. Međutim, dok će Atalanti će nedostajati dva-tri standardna startera u redovima Lacija ćemo videti samo trojicu prvotimaca na terenu od početnog sudijskog zvižduka: Rejnu, Ačerbija, Milinkovića Savića, a Marušić će igrati na desnom boku umesto Lacarija.

Nebeskoplavi su nanizali pet pobeda u 2021. godini u Seriji A i Kupu Italije, ali će u Bergamu igrati sa timom koji objektivno nema velikih šansi da izvuče pozitivan rezultat. Kaisedo je ostao u Rimu da bi se pripremio za prvenstveni dvoboj sa Atalantom, Strakoša i Luis Alberto su povređeni, za Luiza Felipea je sezona završena, a Lukaš Lejva je suspendovan zbog kartona. Tome treba dodati i da su Korea i Imobile roviti i potreban im je predah, kao i da je Musakjo tek danas obavio formalnosti oko transfera u Lacio i biće na raspolaganju za nedeljni meč.

U napadu ćemo videti ponovo dvojac Murići-Pereira koji se nije proslavio protiv rezervne odbrane Parme prošle nedelje na Olimpiku i na Gevis stadionu će imati priliku za popravni.

ATALANTA 3-4-1-2: Golini – Toloi, Romero, Palomino – Mehle, De Ron, Frojelr, Gosens – Malinovski – Mirančuk, Murijel

LACIO 3-5-2: Rejna – Patrik, Hudt, Ačerbi – Marušić, Milinković-Savić, Eskalante, Akpa Akpro, Fares – Murići, Pereira

KUP ITALIJE, ČETVRTFINALEEe

Utorak

Inter - Milan 2:1 (0:1)

/Lukaku 71, Eriksen 90+7 - Ibrahimović 31/

Sreda

17.45: (1,78) Atalanta (3,70) Lacio (4,60)

20.45: (1,27) Juventus (6,00) Spal (10,0)

Četvrtak

21.00: (1,35) Napoli (5,30) Specija (8,00)

***kvote su podložne promenama

PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

Kup ItalijeJuventusSPALAtalantaLacio

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara