Injaki Vilijams (Foto: AFP)
Injaki Vilijams (Foto: AFP)

Gazaniga spašavao Đironu, Injaki Vilijams ostavio Real na vrhu Primere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 22:56

Atletik Bilbao izvukao bod protiv najprijatnijeg iznenađenja španskog prvenstva, mogao i do sva tri

Žari i pali Đirona španskom ligom ove sezone. U prvih 13 utakmica samo dva puta nije pobedila, kada je izgubila od Reala (0:3) i remizirala na premijeri sa Real Sosijedadom (1:1). Povela je i protiv Atletik Bilbaa, činilo se da će i posle 14. runde biti na vrhu Primere, ali Injaki Vilijams je imao drugačije planove. Malo je nedostajalo da donese i sva tri boda Baskima, ali Paulo Gazaniga je uspeo da ga ostavi na jednom postignutom pogotku, pa su rivalu podelili plen u Kataloniji - 1:1 (0:0).

Klub koji je deo Siti grupe, tako je ostao na drugom mestu na tabeli Primere, ali sa istim bodovnim saldom kao vodeći Real (po 35 bodova). Atletik Bilbao je preskočio Real Sosijedad zbog jednog postignutog pogotka više, pa sa istim brojem bodova (po 25) sedi na petom mesto.

Izabrane vesti

Bilo je svega i svačega u prvom poluvremenu, ali izostali su golovi. Već u petom minutu je bivši golman Totenhema, Gazaniga, bio na ispitu posle pokušaja Gorke Guruzete, ali ga je položio.

Kristijan Stuani je potom neprecizno šutirao i dve dobre situacije, da bi u 21. minutu ponovo Gazaniga bio u centru pažnje, posle odlične intervencije nakon šuta Ojana Sanseta. Reagovao je Argentinac dobro i nakon pokušaja Oskara de Markosa samo dva minuta kasnije, pa je domaćinu poništen pogogdak Savija zbog ofsajda.

Pretili su potom Đironi Sanset i Dani Vivijan, ali je Gazaniga ostao nesavladan, a imao je i malo sreće u par navrata, posle nepreciznih šuteva gostiju. Na odmor se otišlo bez promene rezultata.

Ipak, posle samo 10 minuta igre u nastavku, Đirona dolazi do gola. Iako je bila gotova da kapitulira u uvodnih 45 minuta, izdržala je, a onda se ekspresno nagradila u drugom poluvremenu. Akcija po levoj strani, lopta je po zemlji otišla pred gol Bilbaa, dočekao ju je na ivici peterca Viktor Cigankov i rutinski smestio u mrežu iza Unaja Simona za 1:0.

Nije se dugo čekalo na odgovor Bilbaa. Odlična tranzicija gostiju, lopta je stigla do Injakija Vilijamsa, koji se odlično uvukao u sredinu i pored čuvara uputio savršeno precizan udarac da matira raspoloženog Gazanigu.

Odličan potez reprezentativca Gane najavio je još bolju igru Atletika u narednim minutima. Imao je Vilijams još dva dobra pokušaja. Najpre je Gazaniga zaustavio njegov pokušaj centaršuta iz dobre pozicije sa desnog boka, a onda i šut napadača Bilbaa sa ivice kaznenog prostora. Bacio se Argentinac celom dužinom i paradom za TV špice sačuvao mrežu.

Sam finiš susreta je ipak pripao Đironi. U rasponu od samo dva minuta, Paulo Tore je imao dve kolosalne prilike. Najpre ga je u petercu fantastičnim startom zaustavio jedan od defanzivaca gostujuće ekipe, a potom je prihvatio odbitak pred golom rivala i sa ivice kaznenog prostora tukao pored desne stative. Napadala je Mičelova ekipa do kraja, ali bez rezultata.


ŠPANIJA 1 – 14. KOLO

Petak

Alaves – Granada 3:1 (2:0

/Torent 11ag, Rebak 38. Omorodion 55 – Uzuni 86pen/

Subota

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Lopez 39 - Ležen 82ag/

Valensija - Selta 0:0

Hetafe - Almerija 2:1 (2:1)

/Grinvud 33, Majoral 45 - Ramazani 7/

Atletiko Madrid - Maljorka 1:0 (0:0)

/Grizman 64/

Nedelja

Viljareal - Osasuna 3:1 (0:0)

/Morales 57, 71, 80 - Katena 78/

Sosijedad – Sevilja 2:1 (2:0)

/Dmitrović ag, Sadik 21 – En Nesiri 59/

Kadis – Real Madrid 0:3 (0:1)

/Rodrigo 14, 64, Belingem 74/

Betis – Las Palmas 1:0 (1:0)

/Vilijan Žoze 19/

Ponedeljak

Đirona - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)

/Cigankov 55 - Vilijams 67/




tagovi

ĐironaAtletik BilbaoInjaki VilijamsPaulo Gazaniga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara