Igrači Al Hilala slave plasman u finale (©Reuters)
Igrači Al Hilala slave plasman u finale (©Reuters)

Gazda Al Hilala široke ruke za plasman u finale, a biće duplo ako se osvoji svetska titula

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.02.23. | 10:56

Svaki igrač saudijskog kluba za eliminaciju Flamenga dobio 1.000.000 rijada, koliko sleduje i ako se pobedi u finalu Svetskog prvenstva za klubove

Duel sa Flamengom u polufinalu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva za klubove bio je treća sreća za fudbalere Al Hilala. Azijski šampion posle dva neuspešna pokušaja uspeo je da se domogne finala, u kom će u subotu igrati protiv Real Madrida ili egipatskog Al Ahlija, čiji je duel večeras od 20.00 časova.

Navikli smo da u borbi za pehar ovog takmičenja gledamo evropske i južnoameričke šampione, ali je klub iz Saudijske Arabije uspeo da postane tek treći predstavnik Azije u finalu. Posle japanske Kašime 2016. i Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 2018. (koji su poraženi baš od Real Madrida)

Izabrane vesti

Za istorijski uspeh svog kluba, saudijski milijarder Al Valid bin Talal al Saud rešio je da opusti ruku i bogato nagradi svoje fudbalere. Za pobedu nad Flamengom sa 3:2 svakom igraču je pripalo 1.000.000 rijada, što je oko 250.000 evra, a isti bonus bogati gazda najavio je i u slučaju da se osvoji trofej.

Iako je u svojoj objavi na Tviteru pomenuo samo fudbalere, sigurno je da argentinski trener Ramon Dijaz i njegovi saradnici iz stručnog štaba nisu ostali bez nagrade.



tagovi

Al Hilalfifa svetsko prvenstvo klubovaFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara