©Reuters
©Reuters

Žerson poklonio istorijsko finale Al Hilalu, Argentinci srušili snove Flamenga

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 22:11

Prvak Azije bolji od brazilskog predstavnika (3:2)

Posle dva neuspešna pokušaja, fudbaleri Al Hilala uspeli su da izbore prvo finale na Klupskim svetskim prvenstvima i to savadavši Flamengo 3:2.

Na putu do istorijskog uspeha predstavniku Saudijske Arabije i šampionu Azije posao je značajno olakšao Žerson duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je napravio prekršaj za drugi žuti karton i jedanaesterac. Novi poklon iskoristio je Salem al Davsari i drugi put sa bele tačke doneo prednost na meču svom timu.

Izabrane vesti

U nastavku susreta Argentinac Vieto je udvostručio prednost i otklonio većinu dilema, iako je gol Pedra u 91. minutu kratkotrajno vratio neizvesnost.

Da zvezde večeras u Maroku nisu naklonjene Flemengu bilo je jsno od starta. Već u uvodnim minutima Mateuzinjo je nesmotreno oborio Lucijana Vieta u svom kaznenom prostoru, a nepromišljenost brazilskog beka naplatio je Davsari golom sa bele tačke. Niz skupih grešaka Flamenga nastavio je naivan pokušaj simuliranja Žersona u 15. minutu kažnjen žutim kartonom koji je tek nešto kasnije zapravo došao na naplatu.

Atraktivan udarac Pedra sa desnog krila, neodbranjivo poslat u dalji ugao, održao je brazilski tim u životu, međutim trenutak koji je doneo prevagu ispostavio se duel junaka i tragičara utakmice - Žerson je faulirao Vieta i tako učinio Al Hilalu uslugu vrednu plasmana u finale.

Na drugi gol iz penala Arabijaca nadovezao se pogodak Vieta, posle kojeg je bilo izvesno da će tim Ramona Dijaza izboriti prvo finale u klupskoj istoriji, a pogodak Pedra u sudijskoj nadoknadi samo je ublažio poraz Flamenga.

Rival Al Hilala u finalu biće bolji iz susreta Al Ahlija i Real Madrida zakazanog za sutra.

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO – POLUFINALE

Utorak

Flamengo - Al Hilal 2:3 (1:2)

/Pedro 20, 90+1 - Al Davsari 4, 45+9, Vieto 70/

Sreda

20.00: (9,00) Al Ahli (5,00) Real Madrid (1,35)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Al HilalFlamengoFIFA Klupsko svetsko prvenstvofifa svetsko prvenstvo klubova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara