Gazijantep zbog posledica zemljotresa istupio iz prvenstva i Kupa Turske

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 15:10

Član šampionata Turske odustao od takmičenja usled tragedije koja je pogodila ovaj grad i okolinu

Posledice zemljotresa koji se dogodio pre šest dana i odneo desetine hiljada života u Turskoj još se sumiraju, a imajući u vidu da je sport potpuno pao u drugi plan u najugroženijim sredinama ne čudi odluka Gazijantepa da istupi iz takmičenja.

Član turske elite stacioniran u Gaziju, gradu u kojem je bio epicentar zemljotresa, zvanično je doneo odluku da ne nastavi učešće u Super ligi i Kupu Turske.

Izabrane vesti

"Naša borba se nastavlja kako bismo zacelili rane od zemljotresa koji je zadesio naš grad i 10 susednih gradova 6. februara. Posle takve katastrofe o fudbalu nismo mogli ni da pričamo. Pre svega, želimo milost Božiju našim građanima koji su stradali u zemljotresu i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportskim aktivnostima u ovim teškim uslovima. Odlukom Upravnog odbora, odlučeno je da se povučemo iz Super lige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Verujemo da će naš grad i država što pre zalečiti rane od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao prestonica gostoprimstva, naš grad Gazi nastaviće svoju borbu sa verom da će što pre ugostiti sve ljubitelje fudbala i upoznati naše navijače koji vole crveno i crno", navedeno je u klupskom saopštenju.

Podsetimo, Gazijantep je posle 22 utakmice imao učinak od šest pobeda, sedam remija i devet poraza i zauzimao je pretposlednju poziciju, a članovi kluba su srpski internacionalci Lazar Marković i Marko Jevtović.


tagovi

Gazijantep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara