Kasper Dolberg (©Reuters)
Kasper Dolberg (©Reuters)

Gde bi Nici bio kraj da svaku igra na strani: Dolberg golom i asistencijom slomio Ren (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 16:58

U derbiju začelja Mec demolirao Lorijan - 4:1

Nedodirljiv je Pari Sen Žermen na vrhu, ili barem tako samo deluje za sada, ali u borbi za drugo mesto i direktan plsman u Ligi šampion ključa. Pola francuske Lige 1 je u trci za drugu poziciju, i niko ne odaje utisak da u kontinuitetu može nizati porbede i vremenom se odvojiti. Zaličilo je da bi to mogao biti Ren kada je ušao u seriju od deset utakmica bez poraza u šampionatu, a onda je došao Lil. „Prevario“ je Ren sve petardom protiv Sent Etjena, zamaskirao je neuspeh iz dulea sa aktuelnim šampionom i ubrzo je ponovo zakazao. I Nica je utišala Roazon park – 2:1 (1:0).

Udarila su dva loša domaćina jedan na drugog, a Nica je još jednom potvrdila da daleko bolje igra na strani nego što to čini na Alijanc rivijeri. Gde bi joj kraj bio da iz kola u kolo ne prosipa bodove kod kuće, kao i Renu. Nešto se čudno dešava sa sastavom Kristofa Galtijea, transformiše se u unapređenu verziju kada pregazi svoj prag. Ni na četvrtom gostovanju zaredom Nica nije ostala makar bez boda – pobeđeni Anže, Klermon i Ren, i izboren remi na Parku prinčeva, što je rezultat ekvivalentan trijumfu na bilo kom drugom gostovanju – a u prvi plan posle dosta vremena izbio je Kasper Dolberg.

Izabrane vesti

Danski napadač je u tandemu sa Aminom Guirijem na startu sezone bio strah i trepet za protivničke odbrane, savršeno su se nadopunjavali i kominovali. Ali je Kasper Dolberg, uostalom kao i Nica, vremenom počeo da psustaje. Moglo bi se reći uzročnoposlednična veza. Danac nije zatresao mrežu od sredine seprtembra i gostovanja Nantu, a svaki od četiri prvenstvena pogotka dao je na strani. Dva Lilu, jedan Nantu i Renu. Prekinuo je Dolberg post sa bele tačke.

I tu se nije zaustavio. Bezikakve sumnje odigrao je najbolji meč u sezoni, uz pomenuto gostovanje šampionu Francuske. Na Roazon parku bio je zadužen i za pakovanje golova. Našao se u ulozi sidraša, okrenuo i odložio na stranu. A iz punog trga loptu je pod prečku zakucao Jusef Atala. Desni bek iz Alžira rešio je derbi sa Lionom – upisao gol i asistenciju – a sada je presudio i Renu, koji se preko Benžamina Burižea vratio u igru. Centrirao je Adrijen Trufer, uputi savršenu loptu, Buriže se poklonio i savladao Beniteza.

U derbiju začelja Mec je uknjižio prvu ligašku pobedu na svom bunjištu. Osam neuspelih pokušaja, a onda je stigao Lorijan. I platio je za sve Mecove promašaje. A, bilo ih je i te kako - 4:1 (3:0).

Sve je počelo od karambola u kaznenom prostoru iz koga je profitirao Pape Sar. Ni kriv, ni dužan postigao je gol, a bio je to samo uvod u nove greške gostiju. Jenc je spakovao loptu u svoju mrežu, a potom je alžirski vezista Farid Bulaja je savladao Nardija. Delimično se iskupio nemački defanzivac u smiraj susreta, dao je Moric Jenc počasni gol za Lorijan, a Ibrahima Nijane je pečatirao tek treću ovosezonsku pobedu Meca.

LIGA 1 – 18. KOLO

Petak

Nant - Lans 3:2 (0:2)

/Kolo Muani 49, 57, Simon 90 - Kosta 7, Kalimuendo-Muinga 14/

Subota

Brest – Monpelje 0:4 (0:1)

/Vahi 45+1, Mavididi 47, Sambija 60, Žerman 84/

Rems - Sent Etjen 1:0 (1:0)

/Ture 23/

Nedelja

Lil - Lion 0:0

Anže - Klermon 0:1 (0:0)

/Bajo 84pen/

Mec - Lorijan 4:1 (3:0)

/Sar 5, Jenc 9ag, Bulaja 19, Nijane 80 - Jenc 69/

Ren - Nica 1:2 (0:1)

/Buriže 59 - Dolberg 19pen, Atal 51/

Troa - Bordo 1:2 (1:1)

/Šavalerin 28 - Salvije 30ag, Hvang 55/

17.00: (2,65) Strazbur (3,20) Marselj (2,95)

20.45: (1,50) PSŽ (4,60) Monako (7,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

NicaMecLorijanFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara