Matijas Ginter u dresu Menhengladbaha i Frajburga (©Reuters; ©AFP)
Matijas Ginter u dresu Menhengladbaha i Frajburga (©Reuters; ©AFP)

Ginter ne ide u Inter, ni u Bajern - vraća se kući da igra Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 16:44

Nemački reprezentativac ponovo u Frajbrugu

Od kako je postalo jasno da neće produžiti ugovor sa Borusijom Menhengladbah, Matijas Ginter je povezivan sa brojnim klubovima. Često sa milanskim Interom i minhenskim Bajernom, a ozbiljnu nameru da ga angažuje pokazala je i Aston Vila. Ipak, prema informacijama Bilda, nemački reprezentativac je odlučio da se vrati u rodnu grudu - ponovo će poneti dres Frajburga.

Uskoro bi sve trebalo da bude i ozvaničeno. Sam fudbaler je nedavno najavio da će u kratkom vremenskom periodu biti obelodanjeno gde nastavlja karijeru.

Izabrane vesti

"Uskoro ću se oglasiti po tom pitanju", rekao je za Bild.

Ginter je rođen u Frajburgu, prošao je kroz kompletan omladinski sistem kluba u periodu od 2005. do 2012. godine i sa aktuelnim trenerom prvog tima Kristijanom Štrajhom osvojio je dva DFB kupa igrajući za U19 ekipu. Zajendo su i debitovali u Bundesligi.

Nemački reprezentativac sa 46 nastupa u dresu sa državnim grbom tri godine je proveo u Borusiji Dortmund, a minulih pet braneći boje Menhengladbaha. Još u januaru je obelodanio da neće produžiti saradnju sa Menšom, pa je počela trka za njegov potpis. Pobedio je zov zavičaja. Ginter nikada nije krio da bi voleo da se vrati ako se ukaže prilika. Kucno je čas, biće najplaćeniji igrač u ekipi, a imaće mogućnost i da igra na evrosceni. Možda i u Ligi šampiona. Na dva kola do kraja Štrajhova četa je četvrta i ima bod prednosti u odnosu na Lajpcig.

Interesantno je da se o Ginteru stara agencija Junik Sports Grup, koja zastupa gotovo polovinu Frajburgovog tima. Između ostalih vodi računa o karijerama Kristijana Gintera, Lukasa Holera, Janika Kajtela, Nikolasa Hoflera, Jonatana Šmita i Janika Haberera.

Na Borusija Parku zarađivao je 3.600.000 evra po sezoni - cifra koja ne predstavlja problem Frajburgu. Naime, štoper im je bio prekopotreban s ozbirom da se kako stvari stoje Niko Šloterbek seli u Borusiju Dortmund za sumu od 25.000.000 do 30.000.000 evra. Dobiće klub sa Europa Park stadiona idealnu zamenu.



tagovi

Matijas GinterNiko ŠloterbekKristijan Štrajh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara