©AFP
©AFP

Gol vredan Lige šampiona! Sevilja u Madridu uništila nade Betisa, Sosijedadu bitka za Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 21:55

Ekipa Đulena Lopetegija golom En Nesirija stigla do kapitalnog boda na Vandi Matropolitano (1:1), Viljareal u poslednjem kolu strepi i za Ligu konferencije, Majorka pretekla Kadiz u borbi za opstanak, prežaljeni Aleves i Levante

Poslednje kolo španske Primere proći će bez ikakve drame kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, pošto je i onu poslednju dilemu razrešila Sevilja osvojenim bodom u Madridu. Glavni heroj ekipe Đulena Lopetegija bio je Jusef en Nesiri koji je u 85. minutu utakmice na Vandi Metropolitano postigao za osvajanje boda u španskoj prestonici, koji je bio dovoljan da se obezbedi četvrto mesto na tabeli - 1:1 (1:0).

Sevilja je ujedno uništila i svaku nadu gradskog rivala Betisa da može do elitnog takmičenja. Sastavu Manuela Pelegrinija nije bilo dovoljno to što je savladala Granadu na Benito Viljamarinu golovima Huanmija (2:0), pošto gradski rival ima međusobni skor. Direktnu bitku za mesto u Ligi Evrope dobio je Sosijedad, koji je posle preokreta savladao Viljareal na Madrigalu i otišao mu na nedostižnih šest bodova udaljenosti. Žuta podmornica će u poslednjem kolu strepeti i za to mesto, pošto ima bod više od Atletik Bilbaa.

Izabrane vesti

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvarila je i Majorka, koja je savladala Rajo Valjekano (2:1) i izjednačila se sa Kadizom, koji je remizirao sa Real Madridom (1:1). Šanse da ispadnu u poslednjem kolu imaće Granada, Majorka i Kadiz.

Jorgandžije su vodile golom Hosea Himeneza od 30. minuta na asistenciju Janika Faereire Karaska, potom su prepustile inicijativu protivniku i čvrsto držale situaciju u svojim rukama, ali je domaćoj odbrani ozbiljno pala koncentracija u samoj završnici meča. Odlično je centrirao Oliver Tores sa desne strane, a En Nesiri bio na pravom mestu da je pošalje u mrežu.

Kadiz je mogao da izvuče mnogo više protiv aktuelnog šampiona Španije, s obzirom da je vremešni Alvaro Negredo u 61. minutu promašio jedanaesterac za potpuni preokret. Gosti su vodili golom Marijana Dijaza od petog minuta, dok je Ruben Sobrino u 37. minutu izjednačio na 1:1. Real je imao više pokušaja i ozbiljnijih šansi, ali je sa druge strane uloga tragičara pripala Negredu.

Hetafe je izbegao poraz od Barselone na svom terenu, u utakmici koja je protekla u jalovoj terenskoj inicijativi Katalonaca. Gosti su imali čak 72 odsto loptu u svom posedu, ali i samo jedan udarac u okvir gola domaćina, pa nemaju mnogo razloga da žale za slavljem jer ga nisu ni previše zaslužili.

Majorka slavi Abdona Prtasa, koji je golom u drugom minutu nadoknade presudio Rajo Valjekanu. Domaćin je vodio golom Vedata Murićija od 13. minuta, izjednačio je Sis na isteku časa igre, ali je rezervista Prats u poslednjim trenucima meča krunisao asistenciju Pabla Mofea.

Viljareal je delovao prilično spokojno nakon prvog poluvremena, s obzirom da je vodio golom Fransisa Kokelana od 43. minuta, ali su domaći uspeli sve da upropaste u drugom poluvremenu. Aleksander Isak je izjednačio u 56. minutu, dok je konačan rezultat u 73. minutu postavio Martin Zbimendi.

PRIMERA – 37. KOLO:

Subota:

Espanjol - Valensija 1:1 (1:1)

/De Tomas 45 - Gomez 37/

Nedelja:

Atletik Bilbao - Osasuna 2:0 (1:0)

/Berenger 33, Viljalibre 79/

Atletiko Madrid - Sevilja 1:1 (1:0)

/Himenez 30 - En Nesiri 85/

Betis - Granada 2:0 (1:0)

/Huanmi 14, 88/

Kadiz - Real Madrid 1:1 (1:1)

/Sobrino 37 - Dijaz 5/

Selta - Elče 1:0 (1:0)

/Suarez 9/

Hetafe - Barselona 0:0

Levante - Alaves 3:1 (0:1)

/Duarte 53, Marti 74, Morales 90+5 - Hoselu 36/

Majorka - Rajo Valjekano 2:1 (1:0)

/Murići 3, Prats 90+2 - Sis 60/

Viljareal - Real Sosijedad 1:2 (1:0)

/Kokelan 43 - Isak 56, Zubimendi 73/



tagovi

Jusef En-Nesiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara