Himenez (©Reuters)
Himenez (©Reuters)

Goreće Tiganj sledeće nedelje, Fajenord na dva boda od titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 16:24

Novi trokorak ka kruni napravljen protiv Ekscelziora – 2:0

Slot mašina nastavlja da pokazuje džek potove. Neverovatan fudbal igra Fajenord ove sezone i došao je na korak od najveće moguće nagrade – titule.

Iako mu niko nije davao šanse na početku sezone, jer je ostao bez više od pola prošlogodišnjeg tima i to onih najboljih, koji su otišli u finansijski moćnije klubove širom kontinenta, Arne Slot je izveo još jednu magiju i napravio valjak koji melje sve redom kroz prvenstvo Holandije. I došao je nadomak cilja.

Izabrane vesti

Današnjom pobedom na gostovanju Ekscelzioru, crveno-beli iz Roterdama su došli na dva boda od šampionske krune – 2:0. Sledeće nedelje na svog Tiganju dočekaće Go Ahed Iglse, klub iz sredine tabele, te bi pobedom protiv njega Slot i njegovi puleni osvojili 16. titulu u istoriji kluba. Prvu posle šest sušnih godina.

Ono što je posebno fascinantno kod Fajenorda što ne pada pod pritiskom, kao što se to obično dešava drugima kada im se na horizonu ukažu obrisi šampionskog trofeja. Iako u timu iz Roterdama ima vrlo malo igrača koji su podizali pehare tokom karijere, ništa ih nije izbacilo iz ravnoteže kako je koje kolo odmicalo.

Vođeni sigurnom rukom Arnea Slota, mladog trenera, koji takođe čeka svoj prvi trofej u karijeri, Fajenord je ostavio konkurenciju u prašini i na razočaranje PSV-a i Ajaksa, kikseve nije pravio. Poslednja nada, sada već samo Filipsovaca, da Ekscelzior može da ukoči crveno-bele razvejana je posle devet minuta igre, koliko je bilo potrebno fantastičnom Santijagu Himenezu da dovede sastav iz Roterdama do vođstva (gol pogledajte ovde).

Sjajni Meksikanac, koji je letos iz Kruz Azula došao u Fajenord za 4.000.000 evra, a već sada mu je vrednost skočila više nego duplo, postigao je i drugi gol na meču (ovde), njegov ukupno 15. u prvenstvu Holandije.

Nije se domaćin predavao, njemu je i bod bio značajan u borbi za opstanak, čak nije Ekscelzior odigrao toliko loše, imao je šanse, međutim, hirurški precizni crveno-beli su dve šanse završili golovima i spakovali tri boda „za poneti“. Još dva, kod kuće i priča je gotova. Tiganj će goreti za sedam dana... 

EREDIVIZIJA - 31. KOLO

Petak

RKC - Volendam 4:1 (2:0)

/Oukili 1:0, Jozefzon 35, Seuntjens 49, Lobete 88 - Antonuči 52/

Subota

Sparta - PSV 0:1 (0:0)

/El Gazi 74/

Kambur - Utreht 0:3 (0:2)

/Van de Strek 37, Duvikas 41, 64pen/

NEC - Herenven 2:3 (1:1)

/Matson 37, Dimata 61 - Haje 27, Van Hojdonk 82, Kolasin 87/

Ajaks - AZ Alkmar 0:0

Nedelja

Emen - Tvente 0:3 (0:0)

/Flap 70, 90, Černi 75/

Ekscelzior - Fajenord 0:2 (0:1)

/Himenez 9, 76/

Go Ahed Iglas - Groningen 1:1 (1:1)

/Viljumson 30 - Pepi 6/

16.45: (3,25) Fortuna Sitard (3,45) Vitese (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FajenordArne SlotEkscelzior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara