Navijači AEK-a (©AFP)
Navijači AEK-a (©AFP)

Gori Nova Filadelfija: Prva meč lopta za AEK

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 13:37

Grčka 1: Gradski derbi branioca titule i Panatinaikosa danas (19.30) na stadionu Aja Sofija mogao bi da odluči pitanje šampiona. Mijat Gaćinović se oporavio od povrede kod domaćina. Filip Mladenović i Filip Đuričić u drugom planu kod Zelenih

Četiri kola pre kraja šampionata Grčke, čini se da postoje samo dva kandidata za titulu. PAOK je sa samo bodom u poslednja dva kola smanjio šanse da na kraju prvi preseče vrpcu u nikad zanimljivijem šampionatu Helena. Olimpijakos je kasno upalio motore, vezao je tri pobede, ali zaostaje pet bodova za liderom AEK-om. Doduše, ova dva kluba imaju po meč manje i mogli bi da se uključe u trku za tron.

Šampion i Panatinaikos deli samo bod razlike pred današnji (19.30) veliki derbi na velelepnom stadionu Aj Sofija u delu metropole Atine, Novoj Filadelfiji, gde srca kucaju za žuto-crne boje.

Izabrane vesti

Tim Matijasa Almeide se trgao posle poraza od Zelenih i remija sa PAOK-om, pobedio je dva puta Aris, pa sad bodom više ulazi u dvoboj sa Panatinaikosom koji je u najboljem ritmu. Tim turskog stratega Fatiha Terima vezao je četiri pobede.

19.30: (1,95) AEK (3,50) Panatinaikos (3,90)

Trijumfom bi AEK napravio velika četiri boda razlike pred poslednjih 270 minuta sezone. Remijem bi Zeleni imali bolji međusobni skor što je prvi kriterijum ako na kraju bude oba tima imala isti broj bodova.

Mijat Gaćinović nije igrao u nedeljnom meču protiv Arisa zbog povrede, ali se oporavio srpski reprezentativac i biće spreman za meč. Takođe, i vezista Mandalos se stavio na raspolaganju argentinskom treneru. Napadač Garsija je takođe spreman, dok se ne očekuje da brani Cican Stanković. Napad žutio-crnih predvodiće Argentinac Ezekijel Pons.

Za Panatinaikos igraju dvojica srpskih reprezenativaca Filip Đuiričić i Filip Mladenović, ali su izgubili mesto u startnoj postavi posle odlaska Ivana Jovanovića i dolaska Fatiha Terima.

Iako su trojica Srba u ova dva atinska velikana, u startnoj postavi nije najavljen nijedan. Gaćinović i Mladenović će početi verovatno s klupe, dok Đuričića nije bilo u sastavu na poslednjem meču šampionata protiv Lamije, kada je PAO slavio sa 5:0.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA AEK!

Problem za goste je povreda Brazilca Bernarda. On je zamenjen protiv Lamije sredinom prvog poluvremena. Nije povreda teže prirode, ali je neizvestan za ovaj meč. Grčki mediji ga očekuju u startnoj postavi.

Panatinakos od ranije ne može da računa na Sengvelda, Magnusona i Palmera. U sjajnoj je formi zimsko pojačanje iz Trabzona Atanasios Bakasetas koji je na prošlom meču pogodio dva puta mrežu Lamije, a imao je i dve asistencije.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

GRČKA 1, PLEJ-OF – 33. KOLO

Sreda

16.00: (19,0) Lamija (7,75) PAOK (1,15)

18.30: (7,75) Aris (4,50) Olimpijakos (1,42)

19.30: (1,95) AEK (3,50) Panatinaikos (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AEKPanatinaikosGrčka 1GrčkaMijat GaćinovićFilip MladenovićFilip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara