REZZIME DANA (nedelja): Almerija nije morala baš danas da se povampiri

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.05.24. | 23:40

Pročitajte ko vam je doneo novac 5. maja, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

BRAGA - KAZA PIA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 4:3

Ne da Braga četvrto mesto i plasman u Ligu Evrope. Ekipa trenera Ruja Duartea je bila pred ponorom u susretu sa Kasa Pijom, gubila 1:2 početkom drugog poluvremena, potom i u poslednjih 20 minuta ušla sa igračem manje posle drugog žutog kartona Alvara Đikua, ali je ni to nije sputalo da ostvari veliku pobedu - 4:3 (1:1) u 32. kolu portugalske Primere.

Opširnije OVDE.

SEVILJA - GRANADA (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 3:0

Sevilja je svoje pitanje opstanka u španskoj Primeri počela da rešava krajem marta. Tada ju je od zone ispadanja delilo svega šest bodova, ali suviše je to kvalitetan tim da bi sebi dozvolio drhtanje u završnim rundama. Stoga su se Andalužani uzeli upamet i počeli da pobeđuju. Sa tri trijumfa i remijem, ratosiljali su se tereta strahovanja za opstanak, a večeras su novom pobedom praktično ispratili Granadu u Segundu - 3:0. Još ne matematički, ali objektivno, teško je zamisliti da Granada pobedi na sva četiri meča do kraja sezone, a 17-plasirana Majorka osvoji samo jedan od potencijalnih 12 bodova.

Opširnije OVDE.

ČELSI - VEST HEM (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 5:0

Nakon debakla od Arsenala prošlog meseca, Čelsi je dobio naredna dva londonska derbija, iskupivši se na taj način za nezapamćenu bruku koju je priredio svojim pristalicama na Emiratima u 29. kolu. Ni nepune tri nedelje kasnije Čelsi izgleda potpuno drugačije, onako kako bi zapravo trebalo da izgleda posle stotina uloženih miliona. U prošlom kolu gotovo rutinirao je Totenhem, ovog vikenda deklasirao još jednog gradskog rivala, Vest Hem - 5:0 (3:0).

Opširnije OVDE.

KLUŽ - RAPID BUKUREŠT (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 3:2

Rapidu u plej-ofu rumunske elite ne ide baš sjajno, mahom je beležio poraze i još jedan je pretrpeo večeras od drugoplasiranog Kluža - 3:2. Ipak, svetla tačka u neuspehu bio je Borisav Burmaz. Ušao je Burmaz u igru u 58. minutu, dva minuta kasnije namestio loptu na 25 metara od gola domaćina... A onda iz topa izletelo đule - brzo, nezaustavljivo, ubitačno! Golčinu je postigao momak iz Mionice za 3:2, ali tim iz Bukurešta nakon promašenog penala Rahmanija 12 minuta kasnije nije uspeo da izbegne poraz.

Opširnije OVDE.

ATLETIKO PARANAENSE - VASKO (tip 1, kvota 1,67) - rezultat 1:0

Uspeo je Atletiko da opravda ulogu favorita protiv Vaska, ali je dobro morao da se pomuči. Iako statistika kaže da je dominirao, Paranaense je slavio minimalnim rezultatom, a jedini gol, koji je postigao Erik, došao je u 26. minutu, samo deset minuta nakon što su gosti ostali sa desetoricom na terenu. Iz tog razloga nisu ni uspeli ozbiljnije da ugroze vođstvo domaćina.

FAJENORD - ZVOLE (tip 1, kvota 1,08) - rezultat 5:0

Iako je ostala bez titule, Fajenord ne namerava da uspori u finišu sezone. Pre mesec dana spakovao je šest komada Ajaksu, a danas još pet Zvoleu. Bila je to četvrta uzastopna pobeda kluba iz Roterdama, a obezbedio ju je već do poluvremena golovima Uede u 33. i Ivanušeca u 41. minutu. Zvole se dugo držao na 'minus dva', ali je u finišu drugog dela domaćin ubacio u veću brzinu i pregazio rivala. Dva pogotka postigao je Himenez, a u strelce se upisao i Gertruida.

PRECRTANO

ŠTURM - HARTBERG (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 1:1

Veliki kiks Šturma, ali srećom po njega, i Salcburg se okliznuo. Lider austrijskog šampionata imao je zicer protiv Hartberta, ali mu je crveni karton u devetom minutu znatno otežao posao. Misija da dođe do celog plena za domaće fudbalere postaja je još teža kada je u 17. minutu gost poveo, pa u Šturmu moraju da se zadovolje bodom do kojeg su došli pogotkom u 58. minutu.

RAJO VALJEKANO - ALMERIJA (tip 1, kvota 1,62) - rezultat 0:1

Popravljanje imidža nije mnogo donelo Almeriji koja je u Valjeksau izvojevala tek drugu pobedu u sezoni. Ipak, trijumf nad Rajom minimalnim rezultatom je slaba uteha budući da su Rohiblankosi već zvanično izgubili status španskog prvoligaša. Ćoko Lozano je po isteku pola sata igre bacio Rajo u zaostatak koji je ostao na snazi do kraja, ali uprkos porazu madridski tim ne bi trebalo previše da brine zbog poraza budući da ima osam bodova viška u odnosu na 18-plasirani Kadis.

MILAN - ĐENOVA (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 3:3

Da su mislima odavno na odmoru fudbaleri Milana su pokazali i danas u meču 35. kola Serije A protiv Đenove. Izostanak pritiska kod dveju ekipa omogućen činjenicom da nemaju rezultatski imperativ doneo je prisutnima na San Siru istinski spektakl sa šest golova i jednim preokretom, koji je na kraju okončan bez pobednika - 3:3 (1:1).

Opširnije OVDE.

FAMALIKAO - BENFIKA (tip 2, kvota 1,38) - rezultat 2:0

Famalikao je na svom terenu u poslednjem meču 32. kola Primeire pobedio Benfiku i timu Rodžera Šmita i defintivno skinuo krunu – 2:0 (0:0). Golove za domaćina delo su Pume u 71. u Jusufa u 86. minutu. Orlovi su napadali, ali jalovo. Na početku meča je poništen gol Anhela di Marije zbog ofsajda.




tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara