Manuel Lacari i Matijas Vesino (©Reuters)
Manuel Lacari i Matijas Vesino (©Reuters)

Gotovo je! Vesino stiže u Rim na potpis ugovora, obnavlja se saradnja generala i vojnika

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 01:53

Urugvajac daje dubinu Laciju na sredini terena

Pas koji laje - ne ujeda. Može se to primeniti na Lotita, prvovog čoveka Napolija.

I dok je jedan deo Rima u plamenu zbog dolaska Paula Dibale, dok se konkurenti, oni glavni - neko bi rekao i pravi i jedini - za skudeto pojačavaju, uzdižu imperiju i spremaju se za juriš, Nebeskoplavi se mole samo jednom - da u Rimu ostane Sergej Milinković Savić. I da slučajno, iako za tako nešto ne postoje ni naznake, ne promeni stranu. U Rimu. 

Izabrane vesti

Hoće li Sergej biti tu, to je vrlo diskutabilno. Uostalom kao i svake zime i leta. Neko je stava da nikada neće otići - među njima, verovatno, i sam Lotito - neko da je ovo leto to kada će komandant sredine terena Lacija dignuti sidro. Juventus? Stara dama posle peripetija sa Pogbinom povredom zasigurno ramišlja u tom smeru. Mančester junajted? Neko treći? Iz Lacija uveravaju - niko. 

A, da li ojačavaju sredinu terena kako bi se pripremili za život bez Sergeja Milinkovića Savića ili pokušavaju da sklope iole ozbiljniji i jači tim, i prvenstveno prešišaju arhinerpijatelja Romu... To znaju samo u samom vrhu kluba. Nisu isti tip, ali sa Lacijalima se nikad ne zna. Godinama odolevaju, jednom će popustiti.

Odavno Lacio nije najpoželjnija destinacija na Apeninima, ne igra Ligu šampiona i od skudeta je koliko god se trudio svetlosnim godinama udaljen. Jednostavno, nema dubinu. Ni potreban kvalitet da ga napadne. Ali se, makar na dubini, trudi da ispravi manjkavosti. Maurisio Sari će uskoro dobiti novog vojnika na sredini terena. 

Matijas Vesino završio je epizodu u milanskom Interu i naredna destinacija će mu biti - Rim. Urugvajac će se u ponedeljak pojaviti u večnom gradu na lekarskim pregledima. 

Ukoliko ne bude peripetija - a tako bi trebalo da bude, jer ništa ne ukazuje na suprotno - Vesino će sa rimskim klubom potpisati trogodišnji ugovor. Urugvajski vezista u Lacio stiže kao slobodan igrač, pošto mu je ugovor sa Interom istekao i saradnja nije obnovljena, a Đanluka di Marcio javlja da je ugovor “težak” 2.000.000 neto. Plus bonusi. 

Maurisio Sari će dobiti na preko potrebnoj širini i ponovo će biti uspostavljena veza koja datira još iz perioda kada je Matijas Vesino branio boje Empolija i bio uzdanica italijanskog stratega. Nedoumica je samo na kom polju može da unapredi igru Nebeskoplavih...


tagovi

Matijas VesinoInterLacioLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara