©Starsport
©Starsport

Grafičar prekinuo crnu seriju i iskoristio kiks IMT-a, Rad preokretom do pobede na Banjici posle mesec i po dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 19:06

Građevinari slavili na Banijici (2:1) prvi put od kraja avgusta, junak dvostruko strelac Bogdan Mandić

Rivali u rezultatskoj krizi, pod imperativom osvajanja bodova, dočekali su susret na Banjici, a sva uzbuđenja stala su u drugu polovinu susreta. Iako je Zlatibor u 57. minutu uspeo da preko Đorđa Jakoviljevića pronađe put do mreže Rada, Građevinari su u završnici susreta režirali prekoret preko dovstrukog strelca Bogdana Mandića.

Mandićev pogodak u 77. minutu doneo je izjednačenje međutim nije zadovoljio apetite domaćina koji je preko istog igrača u 88. minutu režirao potpuni preokret i posle više od mesec dana slavio na domaćem terenu. Prethodno, od trijumfa nad novobeogradskim Radničkim (2:0), Rad je na stadionu Kralj Petar Prvi upisao tri remija i poraz, a pobeda protiv Zlatibora prekinula je i niz od tri susreta bez slavlja, tokom kojeg su nebeskoplavi osvojili samo bod.

Izabrane vesti

Istovremeno, na stadionu Bežanije snage su odmerili IMT i Železničar iz Pančeva, a jedan od derbija 14. kola Mozzart Bet Prve lige okončan je mirnih mreža.

Traktoristi su tako upisali treći remi u sezoni i ostali na 10 trijumfa, dok su gosti stigli do sume od 22 boda.

Prosute bodove lidera i direktonog konkurenta u trci za čelo prvoligaškog karavana iskoristio je Grafičar i na gostovanju Metalcu stigao do celog plena (3:1). Filijala Crvene zvezde sa samo jednim osvojenim bodom u prethodna tri kola došla je u Gornji Milanovac gde je kraj crne serije najavio gol Jovana Mituljikića na asistenciju Nikole Kneževića u 21. minutu. Odgovor na lepu akciju crveno-belih bisera devet minuta kasnije je režirao Igor Maksimović koji je uspeo da izbaci iz igre Ćurića i uputi sa 20 metara neodbranjiv udarac.

Nerešeni rezultat ostao je na snazi do uvodnog perioda drugog poluvremena, a novo vođstvo Grafičaru doneo je Mirko Nikolašević koji je iz srca kaznenog prostora u 54. minutu materijalizovao centaršut Ibanjeza sa levog boka.

Sve dileme po pitanju ishoda otklonio je Miloš Stojčev u 66. minutu kada je na ivici kaznenog prostora dočekao odbijenu loptu nakon kornera i matirao Mirkovića.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

OFK Vršac - Radnički Novi Beograd 2:1 (1:1)

/Vujić 29pen, Pavlov 84 - Veličković 3/

Subota

IMT - Železničar 0:0

Rad - Zlatibor 2:1 (0:0)

/Mandić 77, 88 - Jakovljević 70/

Metalac - Grafičar 1:3 (1:1)

/Maksimović 30 - J. Mituljikić 21, Nikolašević 54, Stojčev 66/

Nedelja

15.00: Inđija - Sloboda Užice

15.00: Loznica - RFK Novi Sad

16.00: Mačva - Trajal

Ponedeljak

15.00: Radnički Sremska Mitrovica - Jedinstvo Ub

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ZlatiborIMTŽelezničar PančevoMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara