Nemanja Stojić (©MN Press)
Nemanja Stojić (©MN Press)

Grci pišu: Nemanja Stojić na meti Olimpijakosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 10:52

Štoper TSC-a dobrom partijom u međusobnom duelu privukao pažnju atinskog kluba

Pored iskustva koje će steći igranjem u Ligi Evrope, TSC će dobiti i priliku da svoje igrače stavi u izlog i u nekom od narednih prelaznih rokova napravi još jedan unosni izlazeći transfer kao što su bile prodaje Mihajla Banjca Krasnodaru (1.600.000 evra), pa Petra Ratkova Red Bul Salcburgu (4.500.000).

Po pisanju grčkih medija, nakon dobre partije u međusobnom okršaju i asistencije Milošu Pantoviću za 2:2, na meti Olimpijakosa našao se 25-godišnji Nemanja Stojić.

Izabrane vesti

Od dolaska iz Metalca, leta 2022, Beograđanin ima ulogu standardnog štopera u timu Žarka Lazetića. Prošle sezone je sakupio 40 nastupa u svim takmičenjima i to svaki put kao starter, a samo je u tri utakmice zamenjen. I u tekućem prvenstvu Mozzart Bet Superlige igra redovno i ima sedam mečeva, uz samo jednu zamenu, dok je u Ligi Evrope odigrao svih 180 minuta protiv Vest Hema i Olimpijakosa, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona je igrao ceo meč protiv Brage u gostima, ali je revanš propustio zbog povrede.

Reč je o borbenom igraču, očigledno fizički sjajno spremnom, a Grci ističu i njegovu dobru igru s loptom u nogama, što je bitna stavka koju trener Olimpijakosa Dijego Martinez zahteva od svojih štopera.

Grčki velikan se posle sezone u kojoj se obrukao na međunarodnoj sceni i završio kao treći u nacionalnom prvenstvu, nakon sedam kola tekuće takmičarske godine nalazi na vodećoj poziciji grčke Superlige sa šest pobeda i jednim remijem, ali je u Ligi Evrope doživeo poraz od Frajburga kod kuće (2:3) i remi sa TSC-om u gostima (2:2).

S obzirom na to da Stojić ima ugovor sa Topolčanima koji važi još dve godine, jasno je da bi Atinjani morali da plate određeno obeštećenje za njegov transfer.


tagovi

TSC Bačka TopolaOlimpijakosNemanja Stojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara