Greh Lanetovog sina: Opsovao trenera posle izmene

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 12:09

Otkriveno zašto talentovani napadač ne ide na Prvenstvo Evrope kadeta

Velike ambicije ima kadetska reprezentacija Srbije na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj. Pokazala je generacija, koju predvodi Aleksandar Luković, i tokom kvalifikacija da u Mađarskoj može da napravi ozbiljan rezultat.

Počeli su kadeti pripreme za turnir koji počinju u četvrtak 18. maja, a javnost je najviše zaintrigirala vest o odstranjivanju iz tima Lazara Jovanovića, talentovamog napadača Vojvodine i sina proslavljenog reprezentativca Milana Jovanovića.

Izabrane vesti

Ne bih voleo da se od toga napravi slučaj. Lazar je na prvenstvenoj utakmici u Kraljevu prilikom izmene u više navrata opsovao trenere svog kluba i to se jednostavno kosi sa normama i kodeksom ponašanja koji smo od prvog okupljanja uspostavili u nacionalnom timu. Pametan je momak, razgovarali smo o svemu i verujem da će mu ovo biti korisna lekcija za nastavak karijere. Reč je o igraču koji je, kao i svi iz ove generacije, budućnost srpskog fudbala i neko na koga u perspektivi ozbiljno računamo. Time bih stavio tačku na ovu temu i sve naše misli usmerio ka izazovima na Evropskom prvenstvu, počev od prve utakmice protiv Slovenije“, rekao je selektor Aleksandar Luković.

Kapiten našeg tima Nikša Delibašić, jedan od najzaslužnijih za uspeh u kvalifikacijama, poručuje da će on i njegovi drugari dostojno reprezentovati Srbiju na najvećem kontinentalnom šampionatu:

„Za mene je čast i privilegija što ću braniti boje svoje zemlje na tako važnom događaju. Evropsko prvenstvo je prvi veliki izazov u našim karijerama i daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu. Atmosfera je ključ uspeha ove generacije, dišemo kao jedan i držimo se kao braća od prvog dana kada je formirana selekcija“, kaže momak koji je pre godinu dana podigao pobednički trofej na Memorijalu ‘Miljan Miljanić’:

„Bodrili smo juče naše momke protiv Crne Gore i drago mi je što su odbranili pehar. To je dokaz da u svakom uzrastu imamo talentovane fudbalere i da niko ne treba da brine za budućnost srpskog fudbala. U Mađarskoj nas očekuju tri teške utakmice u grupnoj fazi, svakog protivnika shvatamo maksimalno ozbiljno. Dobar rezultat protiv Slovenije na startu turnira, dao bi nam vetar u leđa za okršaje protiv Italije i Španije“, uveren je Delibašić.


tagovi

Aleksandar Lukovićkadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara