©Starsport
©Starsport

Grkinić: Pokušaćemo da napravimo još bolji rezultat sledeće godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.07.23. | 14:34

Tehnički direktor Čukaričkog optimista pred zvanične izazove u novoj sezoni

(od dopisnika Mozzart Sporta sa Bleda)

Period ubiranja plodova prošlosezonskih uspeha bliži se Čukaričkom, koji se za izazove na tri fronta tradicionalno priprema u letnjoj bazi na Bledu. Dve provere potvrdile su da su Brđani na željenom koloseku, a još nedelju dana rada pre povratka u Beograd predstavljaće priliku da ekipa sa Banovog brda u potpunosti izbrusi formu. Očuvan igrački kadar i vrlo dobar utisak protiv Makedonije Đorče Petrov (4:0) i Rijeke, dovoljan su razlog da beogradski klub pun samopouzdanja pogled usmeri ka budućnosti, a tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić nije skrivao optimizam.

Izabrane vesti

"Igrači vredno rade i nema bilo kakvih primedbi. Atmosfera u timu je zaista dobra, uz to svi odlično treniraju. Jeste nas malo poremetilo odlaganje starta prvenstva, ali gledamo da iz toga izvučemo pozitivne strane. Neki fudbaleri će nam se priključiti malo kasnije, drugi opet nisu počeli pripreme od starta zbog reprezentativnih obaveza. Svakako, na dobrom smo putu", kazao je Grkinić, i dodao:

"Napravili smo fenomenalan rezultat. Za nas je to čast, ali i obaveza da predstavljamo srpski fudbal na najbolji način. Svake godine klub se sve više diže. Dragan Obradović i Vladimir Matijašević funkcionišu već deset godina na najbolji način, a od pre tri godine i ja sarađujem sa njima. Pokušaćemo da srpskom fudbalu i Čukaričkom donesemo još koji evropski bod. Shvatili smo izlazak na međunarodnu scenu ozbiljno, najbitnije je da pomognemo u poboljšanju nacionalnog koeficijenta. Takođe, igrači su svesni šta ova sezona može da donese, kako klubu, tako i njima lično."

Pre povratka za Beograd koji Čukarički očekuje 14. jula Brđani će imati još dve provere.

"Ove godine smo, kao i zimus u Turskoj, zakazali jake provere. Protiv izuzetno kvalitetne Rijeke, sa odličnim trenerom, odigrali smo dobru utakmicu. To je putokaz kako ekipa treba da izgleda. Sledeći rival je MTK, vratili su se u mađarsku prvu ligu i potom nam sledi generalna provera protiv praške Sparte. Oni su kao učesnici Lige šampiona insistirali da igraju sa nama. Posle tih jakih provera tačno ćemo znati gde smo u ovom trenutku."

Podsetimo, ekipu su pojačali Nenad Filipović, Vukašin Jovanović, Nemanja Ćalasan i Nikola Stanković, a sudeći po igračkom kadru Brđani sa velikim ambicijama dočekuju narednu sezonu.

"Pokušaćemo da napravimo iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Biće jako teško, svake godine domaće takmičenje je sve jače. Sledeće godine opet će pet klubova ići u Evropu, a bićemo zadovoljni ako se ponovo nađemo među njima. Čukarički je u međuvremenu dogovorio još jedno pojačanje.

Poslednji novajlija, Nikola Stanković, potpisao je sa Čukaričkim trogodišnji ugovor i već do kraja dana će se priključiti novim saigračima.

"Supertalentovani Nikola Stanković dolazi iz Crvene zvezde. On je 2003. godište, bio je kapiten u mlađim reprezentativnim kategorijama. Veliki je talenat, očekujem da u Čukaričkom pokaže kvalitet. Imaće mogućnost da se dokazuje. Takođe, sportski direktor Vladimir Matijašević radi na transferima. Sigurno će biti odlazaka, jer se kod nas sve radi planski. Potreban nam je jak i kvalitetan igrački kadar, ipak igramo na tri fronta", zaključio je Grkinić.



tagovi

ČukaričkiGoran Grkinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara