""
""

Gulit poručio navijačima Milana: Mnogo ste razmaženi!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.15. | 14:05

"Videćete, Milan će se vratiti na vrh. Ključ za uspeh su mladost i vlasništvo nad stadionom. Milan je star, a stadion je često poluprazan. Milan previše novca troši na iznajmljivanje stadiona“, poručio je Holanđanin

Legendarni fudbaler Milana Rud Gulit je optužio je navijače Rosonera da su razmaženi i poručio im da podrže trenera Filipa Inzagija, iako ekipi baš ne ide ove sezone.

Izabrane vesti

Rosonere za vikend očekuje Derbi dela Madonina sa gradskim rivalom Interom, a Holanđanin smatra da je Inzagi na pravom putu uprkos činjenici da bi Milan mogao drugu sezonu zaredom da ostane bez plasmana u Evropu.
“Pipo je mlad, mora da uči, ali Milan nema igrače šampionskog kova kao Juventus. Moraju navijači i javnost da mu daju vremena kako bi mogao da ubira plodove rada. Navijači Milana su razmaženi, navikli su na uspehe“, rekao je Gulit italijanskim medijima.

On je dodao i da mu je žao što njegov sunarodnik Klarens Sedorf nije dobio veću šansu na klupi Milana, odnosno da uprava nije imala baš fer odnos.
“Sedorf je bio dobar, ali bio je trener u jednom vrlo čudnom periodu za Milan. U tom periodu postojala je određena tenzija, a Adrijano Galijani bio je isključen iz donošenja odluka“, dodao je Gulit.

Holanđanin smatra da je Galijani veliki poznavalac fudbala, ali da trenutno ima realan problem nedostatka novca u klubu što ga sprečava da dovede adekvatna pojačanja.
“Možda bi prodaja kluba bila dobro rešenje. Na kraju, ne znam zašto su svi bili šokirana kada se prvi put pojavila ta informacija. Pogledajte, u Engleskoj, u mnogim klubovima vlasnici su stranci. I ako se to desi, verujem da će Berluskoni zadržati najveći broj deonica i pronaći način da klub ide u pravom smeru. Videćete, Milan će se vratiti na vrh. Ključ za uspeh su mladost i vlasništvo nad stadionom. Milan je star, a stadion je često poluprazan. Milan previše novca troši na iznajmljivanje stadiona“, objasnio je Gulit.

On ne krije da bi jednog dana voleo da postane trener kluba sa kojim je kao igrač dva puta bio šampion Evrope.
“To bi bila velika čast, ali naravno ne znači da klub razmišlja u tom pravcu. Dajte Inzagiju vremena da se razvije kao trener. Milan jednostavno mora da počne da gradi ekipu“, zaključio je Gulit.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARud GulitMilanItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara