Ekipa Monaka
Ekipa Monaka

Monako želi da kupi dugoročnu licencu Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 12:08

Sa dugoročnom licencom žele da krenu da grade novu dvoranu

Uprava košarkaškog kluba Monaka ne sedi skrštenih ruku kada je u pitanju Evorliga. Kako navodi specijalizovani sajt BasketNjuz, pomenuti klub je spreman da kupi dugoročnu licencu od Evrolige kako bi se ustalio u takmičenju i započeo proces izgradnje nove dvorane s obzirom da Monako igra u najmanjoj dvorani u ligi sa jedva 5.000 mesta. Konkretan iznos se zasad ne spominje.

Monako ima za cilj da uspostavi trajno prisustvo u Evroligi tako što će obezbediti dugoročnu licencu, cilj koji imaju i Partizan i Crvena zvezda. Ipak, po svemu sudeći u ovom momentu Monako je taj koji pravi najkonkretnije korake.

Izabrane vesti

Projekat uključuje izgradnju nove arene u Monaku, a planirano je da bude spremna u narednim godinama, što je nagovešteno Mozzart Sportu još tokom sezone kada smo imali priliku da pričamo sa generalnim menadžerom.

Od svog debija u Evroligi u sezoni 2021/22, Monako se dosledno dokazao kao klub kome je mesto u takmičenju.

Tri uzastopne sezone igraju plej-of, što je uspeh kojim mogu da se pohvale još samo Real Madrid, Barselona, Olimpijakos i Makabi. U svojoj drugoj sezoni, Monako je čak stigao do Fajnal fora.

Održali su prosečan neto budžet od 8.300.000 evra za plate igrača i trenera tokom ovog perioda, što ih svrstava u prvih 10 u Evroligi u smislu finansijskih ulaganja.

Monako ove godine cilja na još jednu istorijsku sezonu, sa zvezdom Majkom Džejmsom koji je glavni kandidat za nagradu MVP Evrolige.


tagovi

KK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara