Fudbaleri Hamburga (©Reuters)
Fudbaleri Hamburga (©Reuters)

Hamburg mora protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 16:08

Dinosaurusi nikada nisu slavili protiv Holštajn Kila u Cvajti

Dva remija, a potom i bolan poraz od Štutgarta, kada su ispuštena dva gola prednosti, doveli su do toga da Hamburg prepusti upravo Švabama drugo mesto, ono koje na kraju sezone vodi direktno u Bundesligu. Novi kiks Štutgarta dao je nadu Dinosaurusima da mogu da se vrate tamo gde su bili pre pauze, ali da bi to ostvarili, izabranici Ditera Hekinga moraju prvo da prebrode neugodno gostovanje Holštajn Kilu (20.30) u malom derbiju severa Nemačke.

Neugodno pre svega zbog činjenice da Hamburg do sada u Cvajti nikada nije slavio protiv popularnih Roda. Ruku na srce, njihovo rivalstvo nije toliko dugo. U drugom rangu nemačkog fudbala sreli su se 2018. godine i od tada snage odmerili tri puta, a Hamburg od tada nijednom nije upisao pobedu u sudaru sa Kilom.

Izabrane vesti

Ono što Hekinga mnogo više brine jeste holandski duo u defanzivi Timo LetšerRik van Drongelen koji je samo u poslednja dva kola kapitulirao pet puta, što je izazvalo nezadovoljstvo kod nemačkog stručnjaka. Dobra vest je da se posle povrede timskim treniznima vratio Gideon Jung, pa bi u sudaru sa Kilom mogao da bude alternativa pomenutom dvojcu i “zakrpi“ potencijalne rupe. Julijan Polerbek već je preuzeo Danijelu Hojeru Fernandešu mesto među stativama od prošlog kola, dok je Joel Pohjanpalo preuzeo ulogu prvog napadača od Lukasa Hintersera. Očigledno je, nemački stručnjak rešio je da nešto promeni ne bi li izbegao treću poziciju i baraž za promociju.

Ako u poslednjoj liniji škripi, napred je sve “pod konac“. Heking se čak često nalazi u nedoumici koga da ostavi na klupi, s obzirom da Džeremi Dudžjak i David Kinzombi pružaju izvrsne partije, a mesta ima za dvojicu ofanzivnih vezista. Za poslednjeg se veruje da ima bundesligaški kvalitet, te da bi lako mogao da napusti tim ukoliko Hamburg ne izbori promociju.

U nastavku šampionata domaći su upisali po pobedu, remi i dva vezana poraza, a u tom periodu ispuštena su tri boda koja bi praktično značila siguran opstanak. Međutim, i ovako Holštajn Kil nema imperativ rezultata, pošto je šesnaestoplasirani Karlsrue, koji ima meč više, osam koraka iza, pa u meč ulazi dosta opuštenije. 

CVAJTA - 30. KOLO

Petak

Bohum - Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Zulj 15pen, Lejč 73/

Grojter - Sandhauzen 1:2 (0:2)

/Keita Ruel 71 - Behrens 15pen, Bijada 39/

Subota

Bilefeld - Nirnberg 1:1 (1:1)

/Klos 14 - Eras 43/

Regenzburg - Darmštat 3:0

/Koreja 7, Bešukov 52, Džordž 77/

Vehen - Dinamo Drezden 2:3 (2:2)

/Kjere 23, Kun 25 - Franke 9ag, Šmit 44, Makjenok 89/

Aue – Karlsrue 1:0 (1:0)

/Kruger 10/

Hanover – Hajdenjem 2:1 (2:0)

/Dukš 30, Prib 41 – Šimer 75/

Štutgart – Osnabrik 0:0

Ponedeljak

20.30: (1,60) Hamburger (4,00) Holštajn Kil (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaBundesliga 2HamburgHolštajn Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara