Herti preti izbacivanje u treću ligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 02:21

Stara dama nemačkog fudbala u velikim problemima...

Pobedom protiv Štutgarta (2:1) proteklog vikenda Herta je zadržala šanse da se spase ispadanja iz Bundeslige, međutim moglo bi da se dogodi da čak i u slučaju opstanka u poslednja tri kola, Berlinci naredne sezone ne budu članovi nemačke elite.

Stara dama ima velikih finansijskih problema prouzrokovanih lošom transfer politikom poslednjih godina. Klub je pod prethodnih vlasnikom Larsom Vindhorstom trošio mnogo više nego što je zarađivao i bez obzira što nije bio ni blizu plasmana u evropska takmičenja (a cilj je bila Liga šampiona), plaćao bolje od većine nemačkih bundesligaša. Jedan od najboljih primera jeste anagžovanje Poljaka Kšištofa Pjonteka za 24.000.000 evra i platu od čak 6.700.000 evra?!

Izabrane vesti

Ovakvi i slični poslovi doveli su do ozbiljne rupe u kasi i Vindhorstovog odlaska, odnosno dolaska američkog investitora 777 Partners. Ta kompanija namenila je oko 100.000.000 Herti za pokrivanje dugova i dobijanje licence za takmičenje, ali kako je DFL (Nemačka fudbalska liga) pokrenula istragu zbog sumnje da je u pitanju kršenje pravila 50+1 (ograničavanje uticaja investitora na funkcionisanje kluba), Herta bi mogla da ostane bez iste.

Jer bez američke finansijske injekcije klub neće uspeti da pronađe sredstva i ispuni uslove za igranje u Bundesligi.

I to nije najgore od svega. Kako u Nemačkoj ista licenca važi za prvu i drugu ligu, to znači da Herta u slučaju odbijanja od strane DFL-a ne bi mogla da igra ni Cvajtu. U prevodu, Berlincima preti izbacivanje u treću ligu.

Rok za rešavanje nemalih problema je 30. jun, saopšteno je iz sedišta Nemačke fudbalske lige.


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara