(© Chelsea)
(© Chelsea)

I posle se pitaju zašto nema Lige šampiona!? Pa, kako sa vezistom tima koji je ispao iz Premijer lige, a plaćen je 68.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 11:47

Romeo Lavija na Stamford bridžu

Verovatno jedini čovek na svetu koji veruje da vuče isprvne poteze za Čelsi je Tod Boli. Svi ostali vide koliko nema razuma, ideje i plana u onome što američki vlasnik radi na Stamford bridžu. Dovodi igrače bez jasne strategije, gomila i šta mu je potrebno i šta nije, nekad samo da bi naudio konkurenciji, pri čemu nije velika mudrost odvojiti pojačanja od novajlije.

Romeo Lavija spada u drugu kategoriju. To što je za njega izdvojen ogroman novac ne mora ništa da znači. Zasad je samo talenat koji bi trebalo da potvrdi vrednost. Stigao je iz tima koji je ispao iz Premijer lige u ekipu koja cilja Ligu šampiona. A jedini gol u karijeri dao je za Sautempton upravo Plavcima u prethodnom prvenstvu. I onda, kako to često rade srpski klubovi – Crvena zvezda kad je dovodila igrače koji su joj tresli mrežu, poput Ifeanija Onjila ili Partizan u vreme kad je angažovao Bojana Matića – e tako su u Londonu razmišljali kad su se „zalepili“ za 19-godišnjeg Belgijanca.

Izabrane vesti

U redu, mlad je. Logično je pretpostaviti da bi mogao da napreduje, ali da li je baš Lavija vredan 68.000.000 evra koliko ga je Čelsi platio? Posle samo jedne sezone u Premijer ligi. Ruku na srce 63.000.000 će biti plaćeno odmah, preostalih 5.000.000 u vidu bonusa. Ogroman je to novac za fudbalera na poziciji zadnjeg veznog, koji pritom osim talenta ne garantuje da bi odmah mogao da unapred igru ekipe Maurisija Poketina. A cilj Plavaca je da se vrate u Ligu šampiona ili makar izbore Evropu, posle katastrofalnog učinka prošle sezone, oličenog u 12. mestu na tabeli. Najslabijem u poslednje tri decenije.

Ovakvo poslovanje Čelskija više deluje kao želja da se napakosti Liverpulu, pošto mu je najpre skinuo pojačanje u vidu Mojsesa Kaiseda, plativši Ekvadorca Brajtonu 116.000.000 evra. A i on nije baš neka mustra, ali hajde, videćemo...

Osim dvojice zadnjih veznih došao je još jedan, Lesli Ugočukvu, golman Robert Sančes, štoper Aksel Disasi, napadači Kristofer Enkunku i Nikolas Džekson, Brazilac Angelo već proslećen na pozajmicu u Strazbur. Ukupno 389.000.000 evra za obeštećenja samo ovog leta.

A otkako je Boli u klubu 996.000.000 evra za tri prelazna roka. Kažu da Roman Ambramovič nije valjao....


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Romeo LavijaČelsiSautemptonTransferi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara