(© Reuters)
(© Reuters)

I to se desilo: Prvenac Barnlija po povratku u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 22:23

Luda završnica meča u Lutonu, dva gola za 64 sekunde

To je ta Premijer lige. Do minlog vikenda Luton nije znao za pobedu, otišao je u Liverpul i mimo svih „zakona“ udario Everton preko nosa, a onda je i sam dobio šamar u svojoj kući. Lupio mu ga je Barnli, koji u prvih šest utakmica po povratku u elitu nikog nije savladao, da bi na Kenilvort roudu slavio prvi trijumf posle 17 meseci, koliko je prošlo otkako je krajem aprila 2022. dobio Votford u sezoni kad se preselio u Čempionšip.

Za razliku od tog trijumfa (2:1), izvojevanog preokretom u završnici, Barnili je do prve premijerligaške pobede (identičnim rezultatom, 2:1) posle deset utakmica čekanja došao znatno drugačijom stilom. Onim kojim je oduševio publiku u minulom izdanju Čempionšipa. Konačno je sastav sa Turf Mura podsetio koliko ume da bude opasan, da brzo razvija i završava akcije i baš takva jedna, pred kraj prvog poluvremena, katapultirala ga je ka slavlju u odloženom susretu drugog kola.

Izabrane vesti

Belgijski štoper Al Dahil je dodao Džošu Kalenu, vezista iz prve proigrao Sandera Bergea, Norvežanin produžio do Fostera i tako je sastav Vensana Kompanija poveo.

Delovalo je dugo da će to biti jedini pogodak na meču, ali je kraj drugog poluvremena bio još uzbudljiviji. U razmaku od jednog minuta viđena su čak dva gola: Adebajo je naplatio upornost domaćina da poravna, a Brun Larsen se ispostavio kao zlatna Kompanijeva izmena, jer je maltene u sledećem napadu doneo Barnliju prvu pobedu u sezoni i pomerio ga sa dna tabele. Taj gol je čak i reditelja prenosa zatekao nespremnim, jer dok je emitovao snimak izjednačujućeg propustio je na prikaže solo akciju Danca, završenu efektnim pogotkom u dalji ugao.





tagovi

Vensan KompaniBarnliLuton TaunPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara