Mauro Ikardi (Reuters)
Mauro Ikardi (Reuters)

Ikardi opet glumio Krojfa i Mesija, ali se ovaj put obrukao i na kraju ipak doneo pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 20:58

Argentinac ponovo pokušao čuveni trik i promašio zicer ali se na kraju iskupio

Veliki Johan Krojf je menjao istoriju fudbala. Bio je igrački i trenerski vizionar. Najpoznatiji je po „Krojfovom okretu“ ali jedan od postera Krojfove karijere je i „dupli pas penal“. Kada je 1982. u meču protiv Helmonda umesto šuta sa bele tačke samo dodao loptu Jesperu Olsenu, a potom sačekao da mu je ovaj vrati i da postigne gol, bilo je to nešto revolucionarno.

Iako je to isto 15 godina ranije uradio Belgijanac Rik Kopens u meču protiv Islanda kada je kod izvođenja penala odigrao dupli pas sa „PopajomPitersom. Ipak, Krojf je kao tada najveća zvezda evropskog fudbala proslavio ovakav način izvođenja penala koji je kasnije retko ko smeo i da pokuša u strahu od greške.

Izabrane vesti

Najbolji primer su bili francuski majstori Rober Pires i Tjeri Anri iz onog čuvenog Arsenala. Čak su i oni uprskali nešto što naizgled deluje tako jednostavno.

Ipak, ovaj neobičan potez su kasnije probali i uspeli Leo Mesi i Luis Suarez 2016. godine u meču Barselone protiv Selte. Doduše, nije bio dupli pas kao kod Kopensa i Krojfa već samo dodavanje.

Sledeći koji su uspeli u tome su Nejmar i Mauro Ikardi igrajući prijateljski meč sa Beverenom 2017. godine. S tim što im je jedva uspelo.

Večeras, šest godina kasnije, Ikardiju je opet na pamet pala ista ludost. Ili hrabrost, kako hoćete. Galatasaraj je igrao zaostali meč trećeg kola turskog šampionata protiv Istanbula i u 36. minutu je dobio idealnu šansu da povede. Penal.

Kemal Akturkoglu je preuzeo odgovornost sa bele tačke, zaleteo se i umesto da pogodi mrežu, samo je lagano gurnuo u prostor Ikardiju koji je urtrčavao. Golman Jensen je već bio legao na drugom kraju ali je Argentinac promašio prazan gol!

Saigrači su se uhvatili za glave, jer 0:0 nije baš rezultat kada se ekspreimentiše sa ovakvim stvarima. Ipak, argentinski napadač je uspeo da se iskupi pet minuta kasnije. Baš na dodavanje Akturkoglua sa levog krila je preciznim udarcem po zemlji pogodio ugao protivničkog gola i doneo vođstvo, a ispostaviće se i pobedu svom tmu. Sa nova tri boda, Galata je nastavila poteru za ljutim rivalom Fenerbahčeom koji ima maksimalan učinak posle pet kola.

TURSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 3. KOLA

Utorak

Istanbul - Galatasaraj 0:1 (0:1)

/Ikardi 42/

Sreda

19.00: (3,30) Adana Demir (3,50) Bešiktaš (2,15)

Četvrtak

19.00: (1,40) Fenerbahče (4,70) Bašakšehir (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara