Ivan Ilić i Rafael Leao (©AFP)
Ivan Ilić i Rafael Leao (©AFP)

Ilić dobio poziv iz Torina - šansa da nastavi razvoj kod čoveka koji ga je "otključao"

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 11:35

Na listi želja Ivana Jurića je i Marko Pjaca

Odigrao je vrlo dobru sezonu Ivan Ilić u dresu Verone i bio pravo osveženje. Ivan Jurić je talentovanom srpskom vezisti pronašao žicu i "otključao" njegov potencijal, zbog čega se još tokom sezone insistiralo na tome da Verona zadrži Ilića i posle leta, da li kroz novu pozajmicu ili aktiviranje otkupne klauzule koja je u tom trenutku iznosila 12.500.000 evra.

U međuvremenu stvari su se značajno promenile... Ivan Jurić je raskinuo saradnju s Veronom i istog dana promovisan je u novog šefa stručnog štaba Torina, Ilić se vratio u Siti i praktično od maja traje previranje dva kluba oko formule nove potencijalne saradnje. Verona nudi 1.500.000 evra za novu pozajmicu, Siti bi prodao Ilića uz obavezu da postoji povratna klauzula. Rešenje izgleda stiže baš iz Torina, odakle je Jurić uputio poziv Iliću da mu se priključi na novoj adresi.

Izabrane vesti

Sreda, 16.00: (3,60) Kairat (3,05) Crvena zvezda (2,10)

Prema pisanju lokalnog lista Korijere di Torino, Granate posebno prate situaciju sa Ilićem i čekaju svoju šansu da obezbede potpis od kojeg bi benefit ostvarile sve strane. Siti bi dobio određenu sumu novca, Torino perspektivnog igrača s velikim prostorom za dalji napredak, Jurić igrača kojeg odlično poznaje, a Ilić mogućnost da nastavi fudbalski rast kod trenera koji je prepoznao njegov kvalitet.

Jurić planira da napravi pravo malo balkansko društvo pošto istovremeno želi da angažuje i Marka Pjacu. Nekada velikog talenta hrvatskog fudbala “pojele“ su povrede zbog čega nikada nije dobio pravu šansu u Juventusu. Godine je proveo na pozajmicama kako bi pokušao da vrati karijeru na kolosek, ali ne ide. Prošle sezone igrao je za Đenovu i nije se naigrao. Sada mu Torino nudi utočište i to na bazi transfera, ne nove pozajmice. Pominje se suma od 5.000.000 evra za obeštećenje, što je bezmalo pet puta manje novca od onog koji je Juventus uložio pre pet godina, kada je zagrebačkom Dinamu plaćeno 23.000.000 evra.

U Torinu od igrača s prostora Balkana već su Vanja Milinković Savić, Saša Lukić, zatim Ertit Beriša i Mergim Vojvoda, dok srpske korene ima i Lijanko Vojnović.



tagovi

Ivan Ilićletnji prelazni rok 2021TorinoVeronaMančester SitiMarko Pjaca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara