Incidenti u derbiju Mostara i rekordna pobeda Veleža (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 01:39

Zrinjski potpuno nadigran

Gorelo je u mostarskom derbiju! Na stadionu Rođeni, Velež se u potpunosti revanširao Zrinjskom za poraz u prvom delu sezone, slavio sa 3:0 i tako upisao najubedljiviju pobedu protiv velikog rivala u istoriji međusobnih okršaja.

Na tri prethodna duela Velež nije uspeo ni gol da postigne protiv Zrinjskog, a poslednji trijumf zabeležio je pre više od tri godine, što najbolje oslikava vrednost ovih bodova.

Izabrane vesti

Epilogu mostarskoig okršaja radovaće se i u Banjaluci i u Sarajevu. Bordo klub ostao je drugi na tabeli, dok je lider Borac zadržao sedam bodova prednosti u odnosu na šampiona. Sada je i Velež tu, samo na korak od gradskog rivala, tako da nema sumnje da nas očekuje veoma uzbudljiva borba za titulu u Bosni i Hercegovini.

Kada je sam derbi u pitanju, pored apsolutine dominacije domaćina obeležili su ga i incidenti. Sudija Irfan Peljto u dva navrata je prekidao utakmicu. Prvo nakon sukoba navijača Zrinjskog sa policijom i bacanja kamenja na igralište, a onda i usled kontroverznih poruka sa tribina.

Na jednom od transparenata našli su se kukasti krst, ustaški simboli, Davidova zvezda; na drugom je bilo političkih poruka i podsećanja na ratna dešavanja iz devedesetih godina.

Golovi će doći tek nakon ovih nemiluih scena. Veležu je put do velike pobede trasirao Nermin Haskić u 42. minutu, da bi goste u potpunosti dotukao Giorgi Gulijašvili u 53. i 79. minutu.

Nakon reprezentativne pauze Velež gostuje Širokom Brijegu, dok Zrinjski ide GOŠK Gabeli.



tagovi

Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara