Ingolštatu se otvorila slavina protiv zbunjenog Nirnberga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 20:22

Fenjeraš napunio mrežu rivalu i to kao gost – 5:0

Dešavaju se svakakva čuda u fudbalu, ali ovo večerašnje je jedno od najvećih u Nemačkoj makar ove sezone.

Nirnberg je dočekao poslednji tim na tabeli Cvajte – Ingolštat. Računica domaćina je bila jasna: sigurna pobeda, koja bi mogla da ga popne na treće mesto. Gostu koji je skupio deset bodova u 20 kola malo ko je davao šanse da izbegne poraz. Ali...

Izabrane vesti

Nešto se otvorilo Ingolštatu. Kao da je pukao fudbalski čir, kao da je neko otvorio čvrsto zategnutu slavinu. Pet komada u mreži favorita i to kao gost. Da, Šnauceri su razvalili Nirnberg sa 5:0!

Uvertira šta će se dogoditi se desila već u 4. minutu kada su gosti ukrali loptu na sredini terena i stvorili zicer, ali ga je Ekert promašio. Desetak minuta kasnije, ipak, krenula je lavina.

Prvo je Pik u 13. minutu doneo Ingolštatu vođstvo, a za promašaj na početku Ekert se iskupio četiri minuta kasnije. Do poluvremena je pogodio i Bilbija i stvar je bila rešena. Jedino što se „fenjeraš“ na tabeli nije zadovoljio sa tri razlike na poluvremenu, niti je u drugom delu rešio da čuva rezultat po svemu cenu. Sa devizom „kad je bal...“ izašli su Šnauceri na drugo poluvreme i dotukli šokirani Nirnberg, koji nije znao šta ga je snašlo.

U drugom meču večeri u kojem je sve prštalo na terenu Hajdenhajm je savladao Hanover sa 3:1, a veče je obeležio Mor sa dva gola. Drugi je bio remek-delo, lob sa velike udaljenosti, koji je iznenadio golmana gostiju i završio pod prečku, u mrežu.

NEMAČKA 2 – 21. KOLO

Petak

Hajdenhajm – Hanover  3:1 (1:1)

/Hult ag 4, Mor 33, 48 – Bajer 35/

Nirnberg – Ingolštat  0:5 (0:3)

/Pik 13, Ekert 17, Bilbija 41, Šmit 49, Sulejman 80/



tagovi

HanoverIngolštadNirnbergHajdenhajmCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara