sa meča u Pančevu (©Youtube, screenshot)
sa meča u Pančevu (©Youtube, screenshot)

Inđija: FSS i policija neka istraže utakmicu sa Železničarom, nemojte da o promociji odlučujemo mešetarenjem

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 13:43

Upravni odbor sremskog kluba se pita zašto svi „moraju“ da pobede Inđiju

Prošli su izbori, počela su da stižu saopštenja nezadovoljnih. I ne samo u Superligi. Fudbalski klub Inđija oglasio se posle poraza na gostovanju kod pančevačkog Železničara (1:3) apelom da nadležni organi sa Terazija, ali i policija, sprovedu detaljnu istragu povodom te utakmice i utvrde da li je bilo kakvih nečasnih radnjih. Jer nakon što su mediji pisali o „čudnom“ preokretu posle vođstva Inđije na poluvremenu sremski klub odgovornost za takav rasplet indirektno svaljuje na sudiju Nikolu Petrovića iz Šajkaša.

Izabrane vesti

Više ne možemo da podnesemo da neko i iz nekog razloga ’mora’ da pobedi FK Inđiju, da ’mora’ da ’zasluži’ protiv FK Inđije bar dva penala ili da ’mora’ da se dodeli FK Inđiji u samo jednoj utakmici 10 žutih kartona, uz jedan paran dakle i jedan crveni. I to protiv koga? Protv onih koji FK Inđiju, ako je gledati po budžetu, veličini kluba i organizaciji, trebalo da pobeđuju sa više golova razlike. Dakle ’moraju’ najveći, ali izgleda da „moraju“ i ostali“, ističe se u saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora kluba Dragan Pilipović.

Tvrdi se da Inđija nikada nije imala nikakve veze sa nameštanjem rezultata i da su oni jedini oštećeni u celoj priči, pa predlažu...

Da nadležni organi FSS, Sudijske organizacije, Uefe, policije Srbije ili bilo koji drugi organ, odmah saslušaju i sprovedu istragu da li je u ovoj utakmici učestvovao bilo koji irač FK Inđija i član stručnog štaba, kao i član uprave kluba. Naravno, isto očekujemo i u slučaju svih ostalih aktera ove utakmice“.

Dodaju u Inđiji da ih boli nepravda, izmišljeni penali protiv njihovog tima, ne samo ove sezone, već i prošle kada su igrali u eliti i na kraju ispali iz Superlige. Podsećaju da su zbog komentarisanja suđenja Bojana Nikolića na gostovanju kod Javora već kažnjeni sa 500.000 dinara, ali da neće dozvoliti da se „zataška istina“ no će rado opet platiti kaznu ako neko smatra da ovo saopštenje nije u interesu fudbala i sporta.

FK Inđija u svojoj dugoj i bogatoj istoriji, za razliku od pojednih takmaca u Prvoj ligi Srbije, nikada nije želeo da se o tituli odlučuje u kancelarijama, kafanama, restoranima, parkinzima ili benzinskim pupmpama, već iskljućivo na terenu za igru koji jedini smatramo za merodavan... Iz svega gore navedenog zalažemo se da se novi članovi Superlige izaberu između sebe na terenu, a ne mešetarnjem“.

Za sudiju Petrovića, čije ime u saopštenju nije ni pomenuto, traže kaznu, jer...

Ako je postojala namera nije mu mesto u srpskom fudbalu, a ako nije, već je u pitanju samo neznanje, mesto mu je tri lige niže“.



tagovi

Železničar PančevoFK InđijaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara