Edin Džeko (Reuters)
Edin Džeko (Reuters)

Inter je bio na kolenima onda je ušao neuništivi Edin Džeko i okrenuo Sasuolo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 22:48

Preokret u režiji sjajnog Bosanca ali je Inter imao i sreće uz pomoć sudije

Nije bilo utehe Interovim navijačima kada je klub letos odlučio da žrtvuje Romelua Lukakua i proda ga zbog finansijskih gubitaka. Ostao je šampionski tim bez najboljeg igrača i strelca kojeg je nemoguće nadoknaditi. Ili barem je tako delovalo...

Kada su Nerazuri umesto Lukakua doveli bosanskog veterana Edina Džeka za džabe, malo ko je verovao da će Džeko uspeti da nadomesti i deo Lukakuovog učinka. Ali neuništivi Dijamant blista u dresu šampiona Italije. Večeras je Inter bio na kolenima na gostovanju Sasuolu, ali je zahvaljujući Džeku preokrenuo i slavio 2:1. Bosanac ima šest golova na sedam utakmica za Inter u Seriji A i deli status prvog strelca lige.

Izabrane vesti

Sasuolo je rano poveo, imao sjajne šanse za dva razlike, a sudija je spasao Inter da ne ostane sa igračem manje u drugom poluvremenu... Malo je falilo da Inter dođe u bezizlaznu situaciju u Ređo Emiliji.

Jedan od najboljih driblera Serije A, Žeremi Boga je već posle dvadesetak minuta uradio ono što najbolje zna i navukao Škrinijara da skrivi penal čist kao suza. Domeniko Berardi je bio neumoljiv sa bele tačke i Sasuolo je poveo.

Inter je proigrao posle toga, počeo da stvara neke šanse ali opet je najbolju imao Sasuolo kada je Handanović prstima izvukao Berardijev volej ispod prečke. U finišu poluvremena je slovenački golman umalo ostavio svoj tim na cedilu.

Istrčao je van kaznenog prostora da pokrpi grešku De Fraja, Defrel je prvi stigao do lopte i Handanović ga je srušio. Delovalo je kao čist crveni karton jer je definitivno zakačio Francuza ali je sudija odlučio da svira kraj poluvremena i nije ni gledao VAR.

I drugo poluvreme je počelo boljom igrom Sasuola, u šansama su bili Berardi, Boga, Đuričić ali su Handanovič i defanzivci Intera nekako spasili mrežu.

Bilo je očigledno da je Inter u nokdaunu i trener Simone Inzagi je posegnuo za četvorostrukom izmenom. Ušli su Džeko, Dimarko, Darmijan i Vidal i već posle minut se rezultat promenio. Edin Džeko je doneo izjednačenje iz prvog kontakta sa loptom pošto je sjajnim udracem glavom sproveo u mrežu centaršut Perišića.

Imao je potom Džeko još jednu šansu ali ga je u poslednjem momentu izblokirao Ferari da bi u 76. ipak doneo preokret. Golman Konsilji je napravio glupost i srušio Džeka na samom roglju kaznenog prostora. Nije bio Handanovićeve sreće da mu sudija progleda kroz prste i skrivio je penal a Lautaro Martinez je bio siguran sa 11 metara.

Zatresao je Džeko do kraja još jednom mrežu ali mu je gol opravdano poništen zbog ofsajda. Ipak, i bez njega je uradio dovoljno da Inter preokrene i pobedi.

SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Kaljari - Venecija 1:1 (1:0)

/Balde 19 - Busio 90+2/

Subota

Salernitana - Đenova 1:0 (0:0)

/Đurić 65/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)

/Lokateli 86/

Sasuolo - Inter 1:2 (1:0)

/Berardi 22 penal - Džeko 58, Martinez 78 penal/

Nedelja

12.30 (3.25) Bolonja (3.50) Lacio (2.30)

15.00 (2.25) Sampdorija (3.40) Udineze (3.45)

15.00 (1.75) Verona (3.80) Specija (5.20)

18.00 (3.80) Fjorentina (3.60) Napoli (2.05)

18.00 (1.48) Roma (4.60) Empoli (7.50)

20.45 (2.30) Atalanta (3.50) Milan (3.25)



tagovi

Edin DžekoSamir Handanović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara