Filip Stanković (Star sport)
Filip Stanković (Star sport)

Inter se razišao sa golmanom, Filip Stanković bliži statusu Handanovićeve prve rezerve?

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 19:31

Veteran Padeli odlazi u Udineze, Radu je konkurencija srpskom tinejdžeru

Neprikosnoven je Samir Handanović na golu Intera i sa 37 utakmica ostavio je minimalno prostora konkurenciji Jonutu Raduu i Danijeleu Padeliju. Pomenuti dvojac rezervnih golmana Neroazura nije sakupio ni 200 minuta u svim takmičenjima, a posle sezone u kojoj je odigrao samo jedno poluvreme, Padeli je bez obeštećenja napustio Đuzepe Meacu i potpisao dvogodišnji ugovor sa Udinezeom, a to potencijalno otvara prostor za mladog reprezentativca Srbije Filipa Stankovića.

Sin trenera Crvene zvezde Dejana iza sebe ima odličnu sezonu u Interovoj Primaveri gde je na 17 utakmica primio 16 pogodaka i u osam navrata sačuvao mrežu i tako pomogao mladom timu Neroazura da se domogne titule prvaka Italije. Odlaskom veterana Padelija, otvara se realan scenario da naslednik Antonija Kontea (izvesno Simone Inzagi) u potpunosti prekomanduje srpskog tinejdžera u prvi tim i učini ga prvom rezervom slovenačkog čuvara mreže.

Izabrane vesti

Na tom putu konkurencija mu je Jonut Radu, 24-godišnjak koji je sredinom prošle decenije takođe stasavao u Interovoj Primaveri, mada se poslednjih godina na njega nije ozbiljno računalo u seniorskom timu. Poslednje dve sezone, pre ove šampionske, Radu je proveo u Đenovi gde je prvobitno bio standardan, a potom u narednoj upisao 17 prvenstvenih nastupa.

Omladinski reprezentativac Srbije je ove sezone 12 puta bio na klupi Nerazura, ali još čeka na debi u seniorskoj ekipi. Činjenica da ga je Konte ove sezone držao u prvom timu, odnosno da nije slat na pozajmice, nagoveštavaju da se u budućnosti računa na njegove kvalitete. Mentor mu je, logično, bio Samir Handanović, a za status njegove rezerve boriće se sa pomenutim Raduom čija sudbina još nije izvesna.

Pritom, znamo kakvu je zaostavštinu u Interu ostavio Dejan Stanković. To naravno, nije nešto što će naredni trener uzimati u obzir, ali navijači sigurno priželjku nastavak dinastije. To su pokazali i pre par meseci kada su putem društvenih mreža pokušali da utiču na Kontea da ga baci u vatru. Zato će kod novog trenera Filip morati sam da zasluži priliku za debi, odnosno status prve rezerve.



tagovi

InterDanijele PadeliFilip Stanković

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara