Gužva na terenu (©Reuters)
Gužva na terenu (©Reuters)

Ipak je PSŽ glavni: Mesi izviždan, Mbape ne staje, Hakimi se umalo potukao

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.05.23. | 23:11

Marokanac isključen kao i Mangani na drugoj strani zbog razmene udaraca

Svako ko iole prati fudbal sa iskrenim emocijama ili dozom romantike voleo bi da Lans napravi senzaciju i uzme titulu u Francuskoj ali da se ne lažemo, ipak je Pari Sen Žermen glavni.

To i nije tako teško kada je konkurencija već na startu u lošoj poziciji jer nema neograničeni budžet kao pariski klub sa vlasnicima iz Katara, ali imali smo tokom ovih desetak godina primere i podsetnike da su u Francuskoj još čuda ipak moguća... Neće to biti slučaj ove sezone, pošto je PSŽ nadomak odbrane trona iako je Lans pružio izuzetan otpor i učinio prvenstvo interesantnijim zbog čega će verovatno biti nagrađen plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Izabrane vesti

PSŽ je na Parku prinčeva deklasirao Ajačio sa 5:0 (2:0) i poslao ga u Ligu 2, a utakmicu je pored golova obeležio i detalj iz 77. minuta kada se Ašraf Hakimi umalo potukao sa Manganijem zbog Lionela Mesija. Sve se događalo pred kaznenim prostorom gostiju pošto je Argentinac oboren nepropisno i tom prilikom bio zakačen. Hakimiju je pukao film i rešio je da preuzme stvari u svoje ruke zbog čega je odgurnuo Manganija, a ovaj mu uzvratio tako što ga udario pesnicom po podlaktici. Glavni sudija utakmice je posle kraćeg odmeravanja situacije pokazao brzonogom desnom beku put u svlačionicu uz direktan crveni karton, ali tu nije bio kraj. Pošto je nastao metež na terenu opomene su dobili Markinjos na jednoj i Marketi na drugoj strani, no pauza je trajala još nekoliko minuta pošto se gledao i VAR snimak. Na istom se video detalj kada je Mangani udario Hakimija zbog čega je i on odstranjen sa terena... Detalje možete pogledati OVDE i OVDE.

To se sve dešavalo u trenucima kada je PSŽ već imao pet golova prednosti. Fabijan Ruiz (OVDE) i Ašraf Hakimi (OVDE) su u razmaku od jedanaest minuta u prvom poluvremenu postavili temelj ubedljive pobede, da bi Kilijan Mbape nastavio sada već duži niz u kojima je bio strelac. Zaključno sa večerašnjim susretom upisivao se u listu strelaca na pet ligaških mečeva pogodio metu, tačnije sedam puta to je uradio! Time je stigao do 25. i 26. gola u Ligi 1, pa je postao tek drugi Francuz sa bar 25 recki u prvenstvu po četvrti put u karijeri posle Tadea Sizovskog. Njegove pogotke pogledajte OVDE i OVDE.

Sveci su nekoliko minuta pre pomenutog meteža na terenu stigli i do petog gola i to zahvaljujući Mohamedu Jusufu od koga se odbila lopta posle kombinacije Vitinje i Markinjosa za konačnih 5:0. Gol možete videti OVDE.

Za razliku od prethodna dva kola, PSŽ je večeras pokazao ozbiljan fudbal i uverljivim izdanjem stigao na šest bodova prednosti u odnosu na Lans.

Sve oči francuske javnosti bile su uprte ka Lionelu Mesiju koji se našao u startnoj postavi posle cele frke zbog nedozvoljenog odlaska u Saudijsku Arabiju. Uprkos izvinjenjima na društvenim mrežama, navijači PSŽ su ga izviždali. Potpuno je jasno šta pristalice PSŽ misle o Argentincu i njegovom ponašanju, čime su mu stavili do znanja da niko nije iznad kluba, pa ni on...

FRANCUSKA 1 – 35. KOLO

Petak

Lans - Rems 2:1 (1:1)

/Frankovski 40pen, Fofana 55 - Balogun 23pen/

Subota

Strazbur - Nica 2:0 (1:0)

/Dijalo 1, 59 penal/

PSŽ - Ajačio 5:0 (2:0)

/Ruiz 22, Hakimi 33, Mbape 47, 54, Jusuf 73ag/

Nedelja

13.00: (4,30) Klermon (3,60) Olimpik Lion (1,85)

15.00: (2,25) Brest (3,35) Okser (3,50)

15.00: (1,90) Monpelje (3,60) Lorijan (4,50)

15.00: (1,25) Ren (6,50) Troa (10,5)

15.00: (2,25) Tuluz (3,50) Nant (3,35)

17.05: (2,80) Monako (3,45) Lil (2,45)

20.45: (1,20) Olimpik Marselj (7,75) Anže (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kilijan EmbapeLionel MesiPari Sen ŽermenAšraf Hakimi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara