(©Reuters)
(©Reuters)

Đirona bez Stuanija, Las Palmas bez pola tima

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 16:08

Ko je više oslabljen?

Na jedanaesto kolo španske Segunde večeras (21.00) će zavesu spustiti Đirona i Las Palmas. Oba tima bi se trijumfom izdigla na tabeli, pobegla od opasne zone i uključila u borbu za mesta koja vode u plej-of.

Đirona je u prethodnom kolu ispustila pobedu protiv Saragose (2:2) u zaustavnom vremenu. Prosuli su izabranici Franciska Rodrigeza 2:0 i drugu utakmicu u nizu odigrali nerešeno

Izabrane vesti

"Trenutno postoje bolji timovi od nas. Voleo bih da imamo 16 bodova, ali imamo 14. Analizirali smo primljene golove u Saragosi. Na dobrom smo putu. Moramo da ponovimo stvari koje su dobro urađene na La Romaredi", rekao je Rodrigez.

Trener Đirone za okršaj sa Las Palmasom neće moći da računa na najboljeg igrača Stuanija, što će za Katalonce biti veliki hendikep. Malo je falilo Kristijanu Stuaniju da prošle sezone uvede Đironu u Primeru. Iza Urugvajca je možda i sezona života u kojoj je na 40 utakmica postigao 31 gol.

"Ponedeljak je najgori dan da igrate ligašku utakmicu. Vraća nam se Samu Saiz. Huanpe i Stuani se oporavljaju, a u timu neće biti ni Žoel Barcenas i Murić koji su dobili poziv za reprezentativne akcije. Moramo se prilagoditi profilu igrača koji su nam na raspolaganju. Las Palmas je tim sa agilnim igračima, krila vole da napadaju prostor. Znam Las Palmas veoma dobro, imaju kvalitetne igrače", rekao je trener Đirone i dodao:

"Moramo usavršiti našu timsku igru, to je ono što mi je zaista važno", završio je Francisko Rodrigez.

Đirona je za 23 dana odigrala čak sedam utakmica i reprezentativna pauza dolazi u pravi čas. Las Palmas će devet dana nakon poraza od Real Ovijeda (1:2) kod kuće i najgore odigrane utakmice u sezoni pokušati da povrati identitet prema rečima Pepe Mela. Madriđanin želi da njegov tim ponovo bude superioran na terenu.

Ostrvljani uoči duela 11. kola imaju velikih problema sa povredama. U timu sa Kanarskih Ostrva je prava bolnica. Ostao je Pepe Mel bez Tomasa Kardona, Ismaela Atumana, veznjaka Mikaela Mese, napadača Klau Mendeša, a već duži vremenski period odsutan je desni bek Ale Diez. Brojni kadrovski problemi zadaju Pepe Melu glavobolje. Startna jedanaestorica su u izmaglici, a dileme ne bi trebalo da bude jedino u napadu. Poziciju centralnog napadača zauzeće Argentinac Serhio Arauho.

U poslednja četiri međusobna duela Đirona je odnela tri pobede i nanela jedan od najtežih poraza Las Palmasu (6:0). Ali, to nije prvi, a ni poslednji put da je utakmica ova dva tima iznedrila goleadu.


SEGUNDA - 11. kolo

Ponedeljak

21.00: (2.35) Đirona (3.00) Las Palmas (3.40)



tagovi

ĐironaLas PalmasPepe MelKristijan Stuani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara