Italijani tvrde: Zvezda završava transfer Luke Ilića

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 10:53

Njemu ističe ugovor sa Mančester Sitijem u junu

Hvalio ga je bivši trener Crvene zvezde Miloš Milojević rečima da bi Luka Ilić predstavljao spektakularno pojačanje za srpskog šampiona, još doik je nosio dres TSC-a. Međutim, Mančester Siti nije želeo da čuje za takvu opciju, odlučio se da sada već iskusnog vezistu vrati u redove francuske Troe.

Ali Crvena zvezda bi iz drugog pokušaja mogla da vrati bivšeg đaka rođenog 1999. godine. Ovu informaciju plasirao je italijanski Tutomerkato, pozivajući se na svoje izvore. Navodno, još tokom zimskog prelaznog roka Luka Ilić je bio na radaru Lečea, pratili su ga Verona i Lacio.

Izabrane vesti

Nisu pomenuta dva kluba ušla u ozbiljnu trku za Luku Ilića, a to bi mogla da iskoristi Crvena zvezda. Naime, Italijani pišu da Crvena zvezda poslednjih dana intenzivno radi na dolasku Luke Ilića, i da bi čak vrlo brzo mogla da kompletira transfer.

Posle odlične sezone u redovima TSC-a Luka Ilić se vratio u Troa. I tamo je pružao zapažane partije, ali klub pod šampom Siti Grupe odlučio je da mu redukuje minutažu posle odluke rođenog Nišlije da ne produđi ugovor. Imao je Ilić i problema sa povredom, ali i pored svega ima ove sezone finu statistiku. Na 15 mečeva u Ligi 2 postigao je pet golova i upisao tri asistencije.

Zajedno sa mlađim bratom Ivanom, sada prvotimcem Torina, Luka Ilić je potpisao za Mančester Siti leta 2017. godine. Međutim, šansu u redovima Građana nije dobijao. Uglavnom je vreme provodio na pozajmicama. Bio je član holandske NAC Brede, Tventea, TSC-a i Troa.

„Za mene, a i za sve koji su imali sreću da igraju u Srbiji, naši navijači su među najluđim na svetu. Mnogo je očekivanja od svakog meča i uvek morate da pobedite (smeh). Zauvek ću pamtiti atmosferu na Marakani kada smo osvojili prvenstvo. Nisam imao priliku da igram evropske utakmice sa Crvenom zvezdom, ali mogu da zamislim kako to izgleda“, poručio je nedavno Luka Ilić.

Gledajući trenerski opus Vladana Milojevića, vezista rođen 1999. godine, Luka Ilić se uklapa u viziju. Iskusni stručnjak je i u prvom mandatu voleo da u timu ima što više igrača iz Zvezdine omladinske škole, sa stažom u inostranstvu. Tako su i na Marakanu stigli Vujadin Savić i Filip Stojković.

Crvena zvezda na poziciji Luka Ilića ima ozbiljne opcije. Tu su Gelor Kanga, Marko Stamenić, čak i In Bom Hvan. Međutim, sigurno je da će neko od njih otići iz Ljutice Bogdana narednog leta, od Gelora Kange se očekuje da bude od veće pomoći u mečevima Mozzart Bet Superlige.

„Meni se u poslednje vreme sviđa mali Ilić iz TSC-a. Iskren da budem , vidi se da je prošao metodologiju rada koja nije naša. Ima nastavak kretanja posle podeljenog pasa, čini mi se da ima dobar radijus kretanja.Tako mi se čini, iako nisam ulazio u njegove brojeve. Onako, možda bi fizička snaga mogla da bude bolja kada govorimo o evropskom fudbalu i top nivou, i zbog toga je dobro što se vratio u srpski fudbal gde može da igra sa manje snage“, rekao je svojevremeno trener Crvene zvezde Miloš Milojević.



tagovi

Luka Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara