©AFP
©AFP

Ivan Ilić slučajno sprečio poraz Torina, Bolonja se ne šali - hoće u Ligu šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.12.23. | 17:06

Mreža Vanje Milinković Savića se zatresla posle 350 minuta...

Do decembra je pretrpeo pet poraza, ali je po ulasku u poslednjih mesec dana Torino postao nesavladiva prepreka za rivale u Seriji A. Atalantu je deklasirao kod kuće, potom je odoleo na gostovanju Frozinoneu, jednom od prijatnijih iznenađenja italjanskog prvenstva, "minimalcem" savladao i Empoli, da bi seriju nepobedivosti nastavio ovog popodneva protiv Udinezea. Mada je bio vrlo blizu da upiše novi neuspeh, prvi još od kraja novembra.

Tim sa samo jednom pobedom u Seriji A bio je na Olimpiko Grande Torinu nadomak druge, imao minimalnu prednost do same završnice, ali mu je dva boda iz ruku izbio Ivan Ilić - 1:1 (0:0). Srpski vezista je minut pre kraja meča pogodio za izjednačenje i tako ekipi Gabrijelea Ćofija izbio trijumf iz džepa. Slučajno.

Izabrane vesti

Nehotice, jer utisak je da je nekadašnji član Crvene zvezde želeo da centaršutem pronađe Duvana Zapatu pred protivničkim golom. Nije uspeo, ali neće mu kolumbijski napadač zameriti, pošto je lopta prevarila Marka Silvestrija i završila tik uz dalju stativu.

Utakmica u Torinu bila je poprilično nezanimljiva tokom većeg dela, samim tim je i atmosfera na stadionu nije bila najsjajnija. A, onda ju je dodatno pokvario Ojer Saraga. Španac što je u aktuelnoj sezoni tek nešto više od sat vremena proveo na terenu u Seriji A, dobio je priliku u drugoj polovini i umalo izrastao u heroja gostiju. Utrčao je Saraga na prvu stativu ispred Adrijena Tamezea i na centaršut Žoaa Fereire ubacio loptu u bliži ugao, zatresavši mrežu Vanje Milinković Savića koja je mirovala u prethodnih 350 minuta.

Minuti su delili Baskijca da se sa plaštom heroja vrati u Udine, ali mu ga je na izlazu sa stadiona skinuo 22-godišnji Srbin.

Pored Ilića i Milinković Savića, priliku je od 75. minuta dobio Nemanja Radonjić, dok je 71 minut na terenu proveo i Lazar Samardžić u redovima gostiju.

U drugom meču odigranom u istom terminu Bolonja je nastavila pohod na Ligu šampiona, dopisavši na svoju 'listu žrtava' i Atalantu - 1:0 (0:0). Strah i trepet postala je ekipa Tijaga Mote za favorite ove sezone. Sa Interom, Juventusom i Napolijem je remizirala, a pre Atalante dobila još Lacio i Romu. Jedina dva poraza pretrpela je protiv Milana i Fjorentine, timova između kojih se pobedom nad Boginjom ušuškala na tabeli.

Trećim vezanim trijumfom u Seriji A, odnosno četvrtim u poslednjih pet mečeva, Bolonja se još jednom našla na četvrtoj poziciji, na kojoj će i ostati po završetku aktuelne runde, budući da je od šestoplasiranog Napolija, koji tek treba da odigra meč 17. kola, udaljena četiri boda.

Tri boda ekipi iz Emilija Romanje doneo je Luis Ferguson četiri minuta pre kraja meča, tako što je posle centaršuta Rikarda Orsolinija iz kornera na protivničkom petercu nadvisio čuvara i glavom savladao nemoćnog Marka Karnesekija.

Posle poprilično neuzbudljivih pola sata, fudbaleri Atalante su u poslednjoj trećini prvog dela zaigrali konkretnije, podigavši broj obrtaja, što je umalo rezultiralo promenom rezultata pred sam odlazak na odmor. Ademola Lukman je pravovremenim dodavanjem kroz srce Bolonjine odbrane pripremio ziver Edersonu, ali je Lukaš Skorupski istrčao na vreme i ukrotio Brazilčev udarac, sprečivši Boginju da povede.

Gotovo bezopasna tokom prvih 45 minuta, Bolonja se probudila u nastavku i sredinom drugog dela mogla da povede. Džošua Zirkze i Đovani Fabijan su sjajno kombinovali pred protivničkim šesnaestercem, holandski napadač je odmerenim dodavanjem uposlio Italijana, ali je nekadašnji član Intera iz vrlo dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Ipak, ono što tada nije uspeo da učini Fabijan, jeste dvadesetak minuta kasnije Ferguson iz prvog i jedinog udarca domaćih fudbalera u okvir protivničkog gola.

SERIJA A - 17. KOLO

Petak

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)

/Genduzi 9, Zakanji 64/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)

/Pinamonti 28 - Gudmundson 64, Ekuban 83/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)

/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Facio 17, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

Subota

Frozinone - Juventus 1:2 (0:1)

/Baez 51 - Jildiz 12, Vlahović 81/

Bolonja - Atalanta 1:0 (0:0)

/Ferguson 86/

Torino - Udineze 1:1 (0:0)

/Ilić 89 - Saraga 80/

18.00: (1,23) Inter (6,25) Leče (13,0)

18.00: (2,45) Verona (3,40) Kaljari (3,10)

20.45: (3,00) Roma (3,35) Napoli (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vanja Milinković SavićTorinoSerija AUdinezeAtalantaBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara