Ivić (©Reuters)
Ivić (©Reuters)

Ivićevi Bikovi režirali dramu: Krasnodar u 90. minutu postao jesenji prvak Rusije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 19:45

U meču bez šanse za gol Krivcov nakon kornera pogodio za pobedu – 1:0

Priča koja je 89 minuta izgledala kao da će imati tužan kraj za Krasnodar, pretvorila se u 90. minutu u bajku sa srećnim finalem.

Tim Vladimira Ivića odigrao je očajnu utakmicu protiv CSKA iz Moskve, u kojoj mu je samo pobeda donosila prvo mesto na kraju jesenjeg dela prvenstva. Ali, po nepisanom pravilu fudbala, kada se jedan tim ispromašuje, a to su večeras bili Armejci, drugi nekako uspe da ugura loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Krasnodar do 87. minuta nije imao pravu priliku za gol, dok je CSKA ređao šanse. A, onda je Spertsjan pogodio preču Akinfejevog gola. Pomislili su navijači Bikova da je to bila ta dugo čekana prilika, koja je otišla u nepovrat. Ali, 120 sekundi kasnije – krešendo. Ivićev tim je dobio korner, Spertsjan je centrirao nisko, a Krivcov odmah raspalio ka golu i – pogodio. Dovoljno da lansira Krasnodar na prvo mesto tabele na kraju jesenjeg dela prvenstva.

Pauza će biti do marta, a Ivićevi Bikovi će na lovoru sanjati kako da nastave na proleće u istom ritmu i da dođu, ispred Zenita, do titule prvaka Rusije.

Inače, ogromni pritisak, jer je samo pobeda donosila Krasnodaru prvo mesto, sputao je noge momcima u zelenim dresovima, koji nisu uspevali čestitu šansu da naprave. I pored toga što je Krivcov dao gol vredan jesenje krune, pravi junak utakmice je golman domaćih Safonov, koji je čuda pravio na golu i održavao Bikovima glavu iznad vode.

Samo u poslednjih deset minuta, pre toga, Sazonov je čudesno odbranio dve šanse Fajzulajeva i ostavio prosto saigračima da ipak nekako u napadu izvedu neki trik koji bi im doneo pobedu. I oni su uspeli.

Srpski internacionalci u CSKA Saša Zdjelar i Milan Gajić su počeli meč u prvih 11, dok je Mihailo Banjac u Krasnodaru presedeo celu utakmicu na klupi.

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Lokomotiva Moskva – Ural 2:0 (1:0)

/Morozov 18, Tiknizjan 90+5/

Subota

Spartak Moskva - Krilja Sovjetov 3:0 (2:0)

/Promes 2, Sobolev 8, Martins 50/

Ahmat - Rostov 0:0

Zenit - Nižnji Novgorod 1:0 (1:0)

/Kasijera 15/

Nedelja

Fakel - Dinamo Moskva 1:1 (0:1)

/Maksimov 79p - Gladišev 29/

Soči - Orenburg 1:1 (1:0)

/Ignjatjev 42 - Hotulev 90/

Baltika - Rubin 0:1 (0:1)

/Daku 7/

Krasnodar - CSKA Moskva 1:0 (0:0)

/Krivcov 90/



tagovi

Milan GajićSaša ZdjelarVladimir IvićMihajlo BanjacKrasnodarCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara