Izabrali ste startnih 11 Orlova: Miletić za 81 glas ispred Rukavine, Maksimović pre Lukića - Gaćinović uz Tadića i Kostića

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 10:02

Kako bi izgledao tim Mladena Krstajića kada bi ga sastavljali naši čitaoci

Čitaoci MOZZART Sporta su izabrali startnu postavu reprezentaticije Srbije koja bi po njihovom mišljenju trebalo večeras da istrči na megdan Crnoj Gori na stadionu Pod Goricom (20.45, SK1).

Konkurencija na pojedinim mestima u timu bila je prično žestoka, a jedino na poziciji levog beka nije bilo nikakve dileme, pošto jedinu pravu opciju za to mesto u timu predstavlja prvotimac Crvene zvezde Milan Rodić.

Izabrane vesti

Ali da krenemo redom...

Na gol-liniji je nešto manje od 60 posto glasova, odnosno tačno 1.511, dobio golman Eibara Marko Dmitrović, koji je odličnim partijama u španskom prvenstvu očigledno uverio čitavu javnost da je u ovoj konkurenciji najbolja opcija za startnu "jedinicu". Iza njega se našao Predrag Rajković sa 931 glasom (36,6 posto), dok je Aleksandar Jovanović dobio 102.

U odbrani su glasovi bili prilično podeljeni, ali smo ih na kraju sortirali po poziciji na kojima se nalaze. Najviše od svih (2.381) dobio je sjajni defanzivac Fjorentine Nikola Milenković, a potom pomenuti Milan Rodić (2.129). Za poziciju desnog beka konkurišu Antonio Rukavina i Nemanja Miletić, a defanzivac Partizana osvojio je 81 glas više od Rukavine ili tačno 1.184. Na poziciji drugog štopera izabran je Miloš Veljković (1.358), ali mu je ozbiljna konkurencija bio Uroš Spajić (1.232). Štoper Olimpijakosa Jagoš Vuković je dobio 683 glasa ili 6,76 posto od čitave odbrane.

Paklena konkurencija bila je u veznom redu, gde smo takođe glasove raspoređivali po pozicijama u formaciji 4-2-3-1.

Na pozicijama dva centralna vezna igrača našli su se Sergej Milinković Savić (1.914) i Nemanja Maksimović (1.289). Saša Lukić, za kojeg se očekuje da se nađe u starnih 11 Mladena Krstajića za večerašnji meč, dobio je 748 glasova.

Od ofanzivnijih veznih igrača najviše glasova je dobio novopečeni kapiten Dušan Tadić (2.461), a potom slede Mijat Gaćinović (1.615), Filip Kostić (1.230), Andrija Živković (1.136), Nemanja Radonjić (1.042) i Branko Jovičić (875). Logično je da prva trojica dobiju prednost ispred ostalih, tako da smo na desno krilo stavili Gaćinovića, na polušpica Dušana Tadića, a na levo krilo Filipa Kostića.

U samom špcu napada je razlika bila najubedljivija, pa je Aleksandar Mitrović osvojio 87 posto vaših glasova ili tačno 2.180. Aleksandru Prijoviću je pripalo 338 glasova.

Na kraju, starna postava Srbije za večerašnji meč sa Crnom Gorom, po izboru čitalaca MOZZART Sporta izgledala bi ovako: Dmitrović - Miletić, Milenković, Veljković, Rodić - Milinković Savić, Maksimović - Gaćinović, Tadić, Kostić - Mitrović.

Foto: Star Sport


tagovi

Nemanja R. MiletićMladen KrstajićNemanja MaksimovićSaša LukićMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara