SRBIJA - TIM ZA CRNU GORU: Saša Lukić i Maksimović tandem zadnjih veznih! Ipak s jednim špicem

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.10.18. | 08:00

Mladen Krstajić izabrao 11 igrača za gostovanje u Podgorici

Četiri boda iz prve dve utakmice. Ne zvuči loše, ako ne znate o čemu se radi i ako tim o kome govorimo bezuslovno napada prvo mesto u grupi trećeg po rangu evropskog takmičenja u Ligi nacija. Na sve to, taj remi zabeležen je kod kuće možda i protiv najvećeg konkurenta u trci za plasman u drugu evropsku ligu reprezentacija. Ne miriše na dobro. Čak govoreći isključivo u rezultatskom smislu, da ne zalazimo u obilje nefudbalskih stvari koje okružuju i gotovo na svakodnevnom nivou sputavaju nacionalni tim. Ovoga puta to nije tema. 

Izabrane vesti

Kada ovako postavimo stvari i na to dodamo činjenicu da su selektoru Mladenu Krstajiću zbog povreda ozkazali kapiten Aleksandar Kolarov, njegov zamenik Nemanja Matić (pod dosta čudnim okolnostima), jedan od najkreativnijih naših igrača - Adem Ljajić, te ponajbolji fudbaler Crvene zvezde Nenad Krstičić, komotno možemo da zaključimo da navijači Srbije s dosta zebnje očekuju gostovanje Crnoj Gori na stadionu pod Goricom. 

Zebu navijači, ali zebe i selektor Krstajić. Njemu je izbor igrača značajno sužen posle svih otkaza i velika je nepoznanica kako će Orlovi sutra od 20.45 (TV Sportklub 1) istrčati u Podgorici.  

Konferencija održana uoči poslednjeg treninga Srbije nije nam otkrila mnogo toga (očekivano), ali je barem nagovestila određene promene u sastavu. Prvi i osnovno pitanje do koga dolazimo posle izlaganja selektora Krstajića i najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića je sledeće: smemo li s dva špica na Crnogorce? 
"Obojica su u dobroj formi. Jedna od opcija jeste da počnemo sa dva špica“, kazao je Mladen Krstajić i probudio nadu najvećeg dela fudbalske javnosti koja nekako s nestrpljenjem očekuje da vidi u timu Aleksandra Prijovića

Na ove selektorove reči nadovezao se golgeter Fulama i možda ključno uticao na selektora...
"Sigurno da mi je lakše kad smo obojica u igri, ali zna se o ko o time odlučuje - selektor“. 

Međutim...

Krstajić je na ovaj način samo pokušao da fintira Crnogorce, a s obziriom da se nijednom otkako je postao selektor nije opredelio za igru za dva špica, neće ni u Podgorici, već će pojačanim veznim redom pokušati da ostvari prevlast na sredini terena i dobije bitku sa nekadašnjim učiteljem, Ljubišom Tumbakovićem. To znači da će iza Aleksandra Mitrovića dejstvovati petorica igrača. Tandem zadnjih veznih biće, kao i protiv Rumunije, Saša Lukić i Nemanja Maksimović, kako bi se nastavila ideja u podmlađivanju tima a i pokazali su da može na njih da se računa, dok se ispred njih očekuje triling sa Mundijala: desno Dušan Tadić pošto blista u Ajaksu, levo Filip Kostić jer diže formu u Ajntrahtu, a između njih Sergej Milinković Savić. Čekamo ga. Možda ga i dočekamo...

Marko Dmitrović, verujemo, nije sporan na gol liniji. Nikola Milenković i Miloš Veljković budućnost našeg nacionalnog tima kada je štoperski par u pitanju, dok Milan Rodić uskače u startnih 11 umesto Aleksandra Kolarova. Desni bok i ovoga puta trebalo bi da bude rezervisan za Antonija Rukavinu. Alternative? Pozvan je Nemanja R. Miletić iz Partizana, ali teško da će na ovako važnom meču imati vatreno krštenje. Da ne govorimo o varijanti da se razbija štoperski par kako bi Bleki otišao na bok... 

E, sad...

Čisto hipotetički, onako kako deo javnosit priželjkuje, evo kako bi mogao da izgleda tim sa dvojicom napadača, kad bi se spojili Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović. Prilično ofanzivno, ali vredi pogledati. Možda za neke naredne utakmice. U Bukureštu, ako budemo morali da napadnemo Rumune.

 


tagovi

Mladen KrstajićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara