Fudbaleri FCSB (©Shutterstock)
Fudbaleri FCSB (©Shutterstock)

Izlet u Evropu za sigurnu klupu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 17:12

Trener FCSB-a Bogdan Vintila ima imperativ da obezbedi izlazak na evropsku scenu

Pobeda Univerzitatee protiv Kluža znači da je klub iz Krajove prišao na samo bod šampionu i da će samim tim rumunska Liga 1 po svemu sudeći imati vrlo uzbudljivu šampionsku. I vrlo verovatno udvoje, ukoliko FCSB večeras na gostovanju ne savlada Astru (19.00).

Primarni cilj tima iz Bukurešta je učešće u evropskim takmičenjima, a njega donosi i treća pozicija za koju će se do kraja prvenstva boriti četiri tima, svi na dva boda razlike i svako bi na kraju mogao da se dokopa željenog mesta, posebno jer ni FCSB ne blista, iako trenutno u ruci ima kartu za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Trener kluba Bogdan Vintila u odličnim je odnosima sa vlasnikom Điđijem Bekalijem, ali bi lako mogao da ostane bez posla ukoliko “izvisi” za Evropu. Olakšavajuća okolnost za rumunskog stručnjaka je što bi slabijeg evropskog takmičenja mogao da se dokopa i preko kupa, gde je u prvom meču polufinala deklasirao gradskog rivala Dinamo sa 3:0 i time napravio dobru uvertiru za ovu utakmicu.

Vintila pored poduže liste povređenih fudbalera neće moći da računa ni na Bogdana Planića koji je odlučio da ne produžava ugovor sa klubom iz Bukurešta te će po isteku istog, kroz nekoliko dana napustiti klub.

Astra s druge strane nema kadrovski problema, ali je guše finansijski, zbog čega je klub morao da pozajmljuje novac kako bi isplatio fudbalere. Rezultatski ne stoji loše, na dva boda je od trećeg mesta, ali je pitanje kakvo je raspoloženje u timu posle pomenutih dešavanja. 

RUMUNIJA 1

PLEJ-OF – 5. KOLO

Petak

Medijaš – Botošani 0:2 (0:2)

Nedelja

Kluž - Univerzitatea Krajova 2:3 (0:1)

Ponedeljak

19.00: (3,40) Astra Đurđu (3,30) FCSB (2,20)



tagovi

Rumunija 1FCSBAstra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara