Kazemiro (© Reuters)
Kazemiro (© Reuters)

Izvrnuta stvarnost u Mančesteru: Dobar im Fred, a ne valja Kazemiro!?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 18:39

Bivši igrači Junajteda negativno nastrojeni prema novajliji iz Reala

Dobili su derbi i, izgleda, odmah pomislili da vrede više nego što stvarnost pokazuje. Jeste Mančester junjted pobedio Liverpula – zasluženo – ali daleko od toga da je sve probleme rešio trijumfom 2:1 u ponedeljek veče u trećem premijerligaškom kolu. Pre će biti da je u pitanju samo blesak, iskakanje iz šina, a ne veliki preokret u sezoni započetnoj duplim porazima.

Nevolje na Old Trafordu su sistemske, tiču se pre svega načina na koji porodica Glejzer vodi klub, pogrešnom selekcijom igračkog kadra, odustvom poverenja u trenere taman kad počnu nešto da grade. Godinama. Taman kad je došao čak i fudbaler šampionskog mentaliteta kakav je Kazemiro opet mnogima ne valja.

Izabrane vesti

Verovatno je bolji Fred koji je i u danima kad je pravio više štete nego donosio koristi Crvenim đavolima uživao podršku pojedinaca, dok se njegov zemljak suočava sa kritikama i pre nego što je debitovao za ekipi Erika Ten Haga.

Iznenađen sam što smo doveli Kazemira. Angažovan je fudbaler za ogromno obeštećenje, plata mu je velika, već je u godinama, a ne znamo kako će se snaći u Premijer ligi. Možda je trebalo posegnuti za nekim za koga smo sigurni da će se snaći“, vrti glavom Peter Šmajhel, nekadašnji golman Mančestera.

Kazemiro je plaćen Realu 70.000.000 evra fiksno, plus bonusi koji navodno mogu da iznose oko 11.500.000 evra. Na sve to valja znati da je zadnji vezni sa Madriđanima čak 18 trofeja. Primera radi, fudbaler koji će, sve je prilika, najviše trpeti njegovim dolaskom, Fred nijedan pehar na Old Trafordu odtkako je stigao 2018. A opet, kao da nije dovoljno.

Dolazak Kazemira će učiniti Junajted kvalitetnijim, ali da li je to igrač potreban Mančesteru? Nisam siguran. Iznenadio bih se da je trener Erik Ten Hag baš Brazilca označio prioritetnim kad je pravio listu želja. Više mi se čini da je klub čekao trenutka kad će Kazemiro da bude dostupan za transfer“, smatra Vejn Runi, bivši špic Mančestera, sada trener Di Si Junajteda.

Mada, nekadašnji štoper Rio Ferdinad pozdravlja ovaj posao:

„Kazemiro poseduje karakter potreban sadašnjem sastavu Mančester junajteda. Njegov pobednički mentalitet je dragocen“.

S druge strane, nisu svi oduševljeni. Primera radi, bivši defanzivac Liverpula, Džejmi Karager upozorava na lutanje Crvenih đavola tokom prelaznog roka.

Sedmicama je Mančester pokušavao da dovede Frenkija de Jonga iz Barselone, a onda odjednom prešao na Kazemira. Od De Jonga, preko Adrijena Rabioa iz Juventusa koji se takođe pominjao, došlo se do Kazemira. Sve su to različiti tipovi igrača. Pitam se: gde je tu plan? Koja je strategija! Sramotno“, ocenio je Karager.


tagovi

KazemiroMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara