Jaka emocija na proslavi Zvezdinog rođendana: Pižon plakao posle reči Dušana Savića

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.03.23. | 14:24

Fudbalski klub pokupio najviše nagrada, Katai najbolji sportista Sportskog društva, Eraković najbolji mlađi senior

Proslavom u Medija centru, na zapadnoj tribini stadiona Rajko Mitić, Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je 78. rođendan. Tradicionalno, izabrani su najbolji pojedinci i sportski kolektivi u crveno-beloj porodici.

Najviše laureta imao je fudbalski klub, posle istorijske sezone, duple krune i 38. mesta na UEFA listi. Za najboljeg sportistu Sportskog društva izabran je Aleksandar Katai, najbolji pojedinac u redovima timova Dejana Stankovića i Miloša Milojevića. Jedan od junaka 169. večitog derbija Strahinja Eraković je najbolji mlađi senior posle ovogodišnjeg rasta i učešća na Mundijalu u Kataru.

Izabrane vesti

Nagradu za životno delo dobio je jedan od najboljih napadača u istoriji Crvene zvezde Dušan Savić. Bili su to vrlo emotivni momenti na Marakani kada je legendarni golgeter dobio plaketu iz ruku bivšeg saigrača i višedecenijskog prijatelja Vladimira Petrovića Pižona. Treća Zvezdina zvezda nije mogla da sakrije suze tokom Savićevog monologa koji je za njegov profesionalni i životni opus „okrivio“ upravo Vladimira Petrovića.

„Ništa bez Pižona. Hvala vam svima, hvala igračima i stručnom štabu na pobedi u derbiju. Ta pobeda je ulepšala titulu i rođendan. Hvala mojim drugarima iz ekipe, bez njih ne bih bio Dule Savić. Posebno hvala Pižonu, jer je od svih nas napravio da budemo bolji nego što bi bili bez njega. Hvala porodici što je ovde, posebno unucima. Ima ona divna pesma sa refrenom "Veseli se srpski rode", a ja kažem "Veseli se crveno-beli rode", hvala svima“, rekao je Dušan Savić.


tagovi

Dušan SavićVladimir Petrović Pižon

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara