©Reuters
©Reuters

Jedlička držao Firencu pod tenzijom, ali bunker Plzenja nije mogao da izdrži produžetke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 21:27

Ekipa Vinćenca Italijana zasluženo u polufinalu Lige konferencije - 2:0

Još posle remija bez golova u Plzenju pre sedam dana bilo je jasno da će Fjorentina u revanšu biti veliki favorit za prolazak u polufinale Lige konferencije. Sastav Vinćenca Italijana je potvrdio evidentnu razliku u kvalitetu, ali je češki klub slomio tek u produžecima - golivima Nika Gonzalesa i Kristijana Biragija - 2:0 (0:0, 0:0).

Glavni krivac za odlaganje konačnog epiloga na Artemio Frankiju bio je golman Viktorije Martin Jedlička, koji je činio čuda tokom 90 minuta utakmice, skidao zicere Andrei Belotiju i Kristijanu Kuameu, a dva puta se i tresao okvir gola gostiju. Fjorentina je imala sedam-osam velikih šansi, ali lopta prosto nije htela u gol. Na kraju, Jedlička je poklekao u drugom minutu produžetka, u situaciji u kojoj je delovalo da može bolje da interveniše. Ipak, nezgodan udarac Gonazela uspeo je samo da zakači rukom, posle čega se lopta zakoprcala u njegovoj mreži.

Izabrane vesti

Nakon tog momenta defanzivni blok gostiju, koji su od 66. minuta igrali bez iksljučenog kadua, potpuno se raspao. Tako se u 108. minutu razvila kontra četiri na jedan, Žonatan Ikone je nesebično uposlio najboljeg igrača utakmice Kristijana Biragija, a kapiten Fjorentine krunisao svoje izuzetno požrtvovanje tokom svakog sekunda okršaja u Firenci.

O dominaciji domaćeg tima vrlo jasno govore podaci od 73 odsto poseda, čak 36 udaraca ka protivničkom golu, od čega je devet išlo u okvir gola. Sa druge strane, sastav Miroslava Koubeka nijednom nije ozbiljnije pripretio. Imao je ukupno dva udarca ka golu nezaposlenog Pjetra Teraćana, ali nijedan u okvir gola.

Fjorentina je izvela čak 19 kornera, svaki upravo sjajni Biragi, koji je uporno pokušavao da pronađe svoje saigrače na pravom mestu u protivničkom šesnaestercu. Uspevao je u tome, ali lopta prosto nije pronalazila pravac ka gostujućoj mreži.

Vrlo dobar meč u tandemu sa Lukom Ranijerijem odigrao je i Nikola Milenković, koji je u nekoliko navrata kod prekida bio blizu lopte, ali ni njemu nije pošlo od ruke da matira sjajnog Jedličku.

Fjorentina će u polufinalu igrati za boljim iz okršaja PAOK-a i Klub Briža.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Fjorentina - Viktorija Plzenj 2:0 (0:0, 0:0) – prvi meč 0:0

/Gonzales 90+2, Biragi 108/

Lil - Aston Vila 2:1 (1:0), penalima 3:4 – prvi meč 1:2

/Jazidži 15, Andre 68 - Keš 87/

Fenerbahče - Olimpijakos (u toku) – prvi meč 2:3

PAOK - Klub Briž (u toku) – prvi meč 0:1



tagovi

Vinčenco ItalijanoKristijano BiragiNiko Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara