Ijan Matsen i Sebastijan Kel
Ijan Matsen i Sebastijan Kel

Još jedno pojačanje Borusije Dortmund, ali se Čelsi i dalje pita za sve

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.01.24. | 11:35

Posle Sanča, stigao i holandski defanzivac

Premijerligaški paket je stigao u Dortmund. Makar privremeno...

Nakon Džejdona Sanča, koji je juče ozvaničio pozajmicu iz Mančester Junajteda, danas je potvrđen i dolazak Čelsijevog defanzivca Ijana Matsena. Takođe je u pitanju pozajmica i takođe Borusija neće imati opciju otkupa ugovora. Neko bi rekao da Milioneri razigravaju mlade igrače engleskih premijerligaša, ali očigledno da nisu mogli da izboksuju bolje uslove.

Izabrane vesti

Matsen je levi bek koji je prošle sezone eksplodirao na pozajmici u Barnliju i bio najbolji levi bek u Čempionšipu. Hteo je klub sa Turf Mura da ga otkupi letos, budio 35.000.000 evra, ali nije uspeo. Poketino je insistirao da mladi defanzivac bude u timu Plavaca, dao mu je i pristojnu šansu u prvom delu sezone, ali u nešto ofanzivnijoj ulozi nego što je igrao u Barnliju. U konkurenciji Čilvela, Kukurelje i Kolvila, odlučeno je za Matsena neće biti dovoljno prostora i da je najbolje da ode. 

Javila se Borusija i brzo se dogovorila sa igračem ali Čelsi je hteo da se osigura pa je Matsen prvo morao da produži ugovor do 2026. pošto mu je stari isticao 2025. godine. Ubačena je i otkupna klauzula pa će Borusija ipak imati šansu da potpiše s njim na leto ako zadovolji.

Matsen je ofanzivan levi bek koji će dobro doći Borusiji da popuni rupu na toj strani odbrane pošto je Rajerson povređen, a Bensebaini je na Kupu afričkih nacija sa reprezentacijom.


tagovi

Ian MatsenZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara