Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Jović je najbolji strelac Lige konferencije, ali u Poljskoj kreće sa klupe

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 12:48

Tako barem najavljuju italijanski mediji, pred susret Leha i Fjorentine (četvrtak, 21) u četvrtfinalu najmlađeg takmičenja UEFA

Srpski fudbalski reprezentativac Luka Jović izgleda da je posebno motivisan kada igra evropska takmičenja. U sezoni kada je sa Ajntrahtom iz Frankfurta igrao polufinale Lige Evrope bio je drugi strelac takmičenja sa pet golova, a sada je sa Fjorentinom u Ligi konferencije trenutno ispred svih sa šest pogodaka. Iako je najbolji na listi strelaca, trener Vinčenco Italijano planira da ga ostavi na klupi i koristi kao džokera za prvi četvrtfinalni meč sa Lehom u Poznanju (četvrtak, 21). Tako barem tvrde italijanski mediji.

Nije to veliko iznenađenje. Ne zbog toga što Jović igra loše, već zato što je njegov saigrač iz špica Artur Kabral u veoma dobroj formi. Ovaj 24-godišnji Brazilac je u poslednjih nekoliko nedelja postigao neke veoma bitne golove. Jedan Sivasu u osmini finala Lige konferencije, Kremonezeu u polufinalu Kupa Italije, a uz to je imao i asistenciju Đakomu Bonaventuri protiv Intera u Milanu za konačnih 1:0.

Izabrane vesti

Zbog toga Italijano će najverovatnije da pruži Kabralu šansu od prvog minuta, s tim što će i Jović u nekom momentu da uđe sa klupe. Procena je da ipak Fjorentina ne igra sa obojicom od početka, pošto je prva utakmica i Leh je domaćin, pa nema potrebe da se rizikuje.

Zato, štoper reprezentacije Srbije Nikola Milenković gotovo izvesno će da bude među starterima. Očekuje se da u poslednjoj liniji igra zajedno sa Dodom, Igorom i Biragijem. Levi bek Aleksa Terzić se oporavio od povrede mišića, protiv Intera, Kremonezea i Specije je presedeo na klupi, a najverovatnije će i u Poznanju da bude na njoj na početku utakmice.

21.00: (4,60) Leh (3,60) Fjorentina (1,80)

Zanimljivo, večeras ćemo da gledamo duel četvorice najboljih strelaca Lige konferencije, pošto je Kabral blizu Jovića sa pet postignutih golova, koliko imaju i dvojica igrača Leha. Reč je o kapitenu Mikaelu Išaku i 23-godišnjem krilnom napadaču Mihalu Skorasu, koji su najzaslužniji za to što su Poljaci među osam najboljih ekipa u najmlađem takmičenju UEFA.

Leh je u grupnoj fazi sakupio devet poena, bio je iza Viljareala, a ispred Hapoela iz Ber Ševe i Austrije iz Beča. Da nije u poslednjem kolu savladao Viljareal u Poznanju sa 3:0, ispao bi, pošto je Hapoel bio bolji od Austrije (4:0), pa je na kraju imao dva poena manje od Poljaka.

U baražu za osminu finala Leh je napravio malo iznenađenje i eliminisao je norveški Bode/Glimt koji je ispao iz Lige Evrope sa ukupnih 1:0, a zatim je u osmini finala lako izašao na kraj sa švedskim Jurgordenom – 5:0.

Fjorentina je u svojoj grupi takođe bila druga, iza Bašakšehira, a ispred Hartsa i letonskog RFS. Potom je bila bolja od Brage (7:2) i Sivasa (5:1). Iako ljubičasti igraju veoma dobro u poslednje vreme, u Seriji A će teško uspeti da dođu do šestog mesta i plasmana na međunarodnu scenu. Zato, za njih poseban značaj imaju Liga konferencije i Kup Italije, jedan od ta dva trofeja garantovao bi im mesto u Ligi Evrope sledeće sezone.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 x PLUS na poene igrača

---------------------

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

18.45: (3,45) Gent (3,45) Vest Hem (2,25)

21.00: (2,70) Anderleht (3,25) AZ Alkmar (2,90)

21.00: (3,70) Bazel (3,50) Nica (2,15)

21.00: (4,60) Leh (3,60) Fjorentina (1,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeFjorentinaLeh PoznanjLuka JovićNikola MilenkovićAleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara