Frejzer Forster (AFP)
Frejzer Forster (AFP)

Junački bod Sautemptona sa igračem manje: Forster sa deset odbrana zaustavio Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.12.21. | 18:01

Vest Hem se vratio na pobednički put, Odson Eduar blistao u pobedi Kristal Palasa nad Noričem

Zamenio je Antonio Konte krajem oktobra Nuna Espirita Santa na klupi Totenhema, a Sparsi sa tom promenom zaboravili šta znači poraz u Premijer Ligi. Međutim, činjenica da klub iz severnog Londona ni sedmi put zaredom nije izgubio, nije obradovala niti nejgove igrače, niti publiku. Pevci su na Sent Merisu igrali utakmicu koja je morala da se dobije. Počev od toga da je rival bio 13-plasirani Sautempton do momenta da je u čitavom drugom delu imao igrača više kojeg nije uspeo da unovči i stigne do trijumfa - 1:1.

Čak je Sparsima u drugom minutu nadoknade posle jednog kontra napada mogao da presudi pozajmljeni fudbaler Čelsija, Alehandro Broja. Istina, u završnici utakmice, Konteovi puleni su sabili gotovo ceo tim Sautemptona u šesnaeterac Frejzera Forstera koji je u petom minutu sudijskog dodatka zaustavio opasan udarac Brajana Hila. Golman Svetaca je tom intervencijom, poslednjom od ukupno deset na Sent Merisu podebljao epitet junaka i najzaslužnijeg za prvu ligašku pobedu ekipe od starta novembra.

Izabrane vesti

Odličan početak Sautemptona i golčina Džejmsa Vord Prausa sredinom prvog poluvremena nagovestili su da će Totenhem imati problema na prvom gostovanju posle čak 51 dana (rekord Premijer lige). Međutim, završnica poluvremena promenila je prvobitni utisak - Mohamed Salisu je obaranjem Hjong Min Sona u svom šesnaestercu zaradio drugi žuti karton, a Hari Kejn pogodio za izjednačenje i prvi put ove sezone ušao u seriju golova koja se povećala na tri utakmice. Prethodno je pogađao protiv Liverpula i Kristal Palasa, a način na koji je izveo jedanaesterac nagovestio je da se usnula Totenhemova zver probudila. Taj utisak pojačan je u 53. minutu, vrhunskom završnicom posle maestralne duge lopte imenjaka mu Vinksa, bez obzira što mu je gol poništen zbog minimalnog, milimetarskog ofsajda.

Jednu od najboljih intervencija na utakmici heroj domaćina Forster plasirao je sredinom drugog dela, zaustatvivši Meta Doertija koji je nakon pauze na terenu zamenio Serhija Regilona. Pokušao je Konte uvođenjem Lukasa Moure i pomenutog Brajana Hila da udahne ekipi novu energiju, ali šta god da su gosti osmislili završavalo bi na rukavicama engleskog golmana. Propustio je Totenhem šansu da preskoči Vest Hem na petoj poziciji, odnosno da se primakne Arsenalu od kojeg ima dve utakmice manje, na tri boda zaostatka.

Dugo je Vest Hem čuvao mesto u zoni Lige šampiona, ali sa samo jednom pobedom iz prethodnih sedam utakmica, dozvolio je Arsenalu i Totenhemu da ga prestignu. Ipak, izabranici Dejvida Mojesa bili su dovoljno pribrani da, uz današnji kiks Sparsa dođu na peto mesto, vrate se na pobednički kolosek i nanesu Votfordu peti uzastopni poraz - 1:4.

Nije Čekićare uplašilo rano vođstvo domaćina na Vikaridž roudu u režiji Emanuela Denisa koji im je lomio odbranu pre autoritativne egzekucije u rašlje. Dva minuta, od 27. do 29. bilo je dovoljno petoplasiranom timu Premijer lige da okrene situaciju za 180 stepeni. Džered Bouven je sa golom spojio Tomaša Součeka, vrlo brzo veza Majkl Antonio - Said Benrama. Bouvenu koji igra u sjajnoj formi je početkom drugog dela poništen pogodak, ali se desetak minuta kasnije lukavo uvukao između golmana Bahmana i lopte uspevši da iznudi penal. U gol ga je pretvorio Mark Nobl (34 godine, najstariji Englez koji je počeo meč za Vest Hem još od 2006. i Tedija Šeringema.

Džerod Bouven je do kraja uspeo da zaokruži i het-trik asistencija budući da je u drugom minutu nadoknade pomogao Nikoli Vlašiću da postigne prvenac u Premijer ligi, ujedno i u dresu kluba iz istočnog Londona.

U isto vreme Kristal Palas je ogolio sve slabosti Noriča i postao još jedan u nizu klubova koji su pokazali da će biti ogromno iznenađenje ako se na kraju sezone Kanarinci ne presele u Čempionšip. Letošnje pojačanje Orlova Odson Eduar odigrao je strašnu utakmicu, naročito u prvom poluvremenu gde je probio led iz penala, a potom namestio golove Žan-Filipu Mateti i Džofriju Šlupu.

Na nivou čitavog meča bivši napadač Seltika imao je 47 kontakata sa loptom, od toga 13 u šesnaestercu rivala. Uputio je šest udaraca, dobio pet duela, tri puta prolazio igrače u igri jedan na jedan i stvorio tri obećavajuće šanse saigračima koji su dve pretvorili u golove.

PREMIJER LIGA – 20. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Norič 3:0 (3:0)

/Eduar 8, Mateta 38, Šlup 42/

Sautempton - Totenhem 1:1 (1:1)

/Vord-Praus 25 - Kejn 41/

Votford - Vest Hem 1:4 (1:2)

/Denis 4 - Souček 27, Benrama 29, Nobl 58, Vlašić 90+2/

21.00: (8,00) Lester (5,10) Liverpul (1,42)

Sreda

20.30: (1,43) Čelsi (4,60) Brajton (9,00)

21.15: (15,0) Brentford (7,00) Mančester Siti (1,22)

Četvrtak

20.30: (1,90) Everton (3,60) Njukasl (4,50)

21.15: (1,40) Mančester Junajted (4,90) Barnli (9,00)

Odloženo

Arsenal – Vulverhempton

Lids – Aston Vila

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemAntonio KonteHari KejnHjong-Min Son

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara