Reuters (©Reuters)
Reuters (©Reuters)

Junajted na ivici najgore sezone u istoriji, Ten Hag beži sa konferencije, a Garnaćo samo potpaljuje

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 10:46

Mančester posle remija protiv Bornmuta skliznuo na sedmo mesto, Argentinac gestom na društvenim mrežama raspirio animozitet prema šefu

Povremeni blesci sporednih i mlađih igrača, jedine su pozitivne sekvence na Old Trafordu u prolećnom delu takmičarske godine. Golovi Amada Dijaloa i Kobija Mejnua protiv Liverpula, predstavljali su retke momente ekstaze na Teatru snova, ali je okreni-obrni situacija u rezultatskom pogledu sve teža. Na šest kola pre kraja premijerligaške sezone, Junajted je sedmi na tabeli sa dva boda više od Vest Hema, a u slučaju pada na osmo mesto, bila bi to najgora premijerligaška sezona u istoriji Đavola. Gora čak i od one prve postfergusonovske sezone sa Dejvidom Mojesom.

Na konferenciji za medije po završetku utakmice protiv Bornmuta, Ten Hag je upitan da li strahuje od mogućnosti da ostane upamćen kao trener sa najneuspešnijim učinkom u Junajtedovoj istoriji, na šta je Holanđanin vidno ogorčen kratko izustio "Ja to ne komentarišem, to nije važno u ovom trenutku" i brže-bolje pojurio iz sale. Neprijatnost čitave situacije nije nimalo olakšao ni đavolski raspoloženi Alehandro Garnaćo. Argentinac je juče bio razočaran što je zamenjen već na poluvremenu, a u prvih nekoliko časova po završetku utakmice, lajkovao je nekoliko objava na Tviteru kojima se kritikuje Ten Hagova taktika. Čim su u medijima isplivale fotografije koje svedoče o takvom gestu Južnoamerikanca, Garnaćo je ekspresno uklonio pomenute lajkove.

Izabrane vesti

Od kada je leta 2022. preuzeo Junajted, Ten Hag je potrošio oko 450.000.000 evra na obeštećenja za nove igrače, a nakon bledunjave, ali i prihvaltjive prve sezone u klubu (treće mesto u ligi, finale FA kupa, četvrtfinale Lige Evrope), druga je na pragu potpunog kraha. Posle eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona, Junajted je blizu da padne na još niže tačke od sezone 2013/14, kada je sa Dejvidom Mojesom završio kao sedmi sa 64 boda. Interesantno, u bodovnom pogledu nije ta sezona bila najlošija za trostrukog evropskog šampiona. Pretprošle sezone Mančester je osvojio svega 58 bodova, ali je to bilo dovoljno za šestu poziciju.

U aktuelnoj ima 50 bodova, a u opticaju je preostao još 21. Čini se previše neralnim da Đavoli osvoje manje od osam bodova na preostalih šest utakmica i obore taj negativni rekord, ali je potencijalni sunovrat na osmo mesto značajno realniji. Naredna tri prvenstvena duela odigraće protiv timova sa začelja i druge polovine tabele (Šefild Junajted, Barnli, Kristal Palas), ali onda sledi paklen finiš protiv Arsenala, Njukasla i Brajtona. Jedinu kakvu-takvu šansu da ispegla sezonu, Ten Hag će imati u FA kupu, gde se naredne nedelje na Vembliju Junajted sastaje sa Koventrijem u polufinalu.

Dolazak Džima Retklifa u klub trebalo bi da promeni klupsku transfer politiku i trošenje manje sredstava. Za sada je Ten Hag dobijao podršku da nastavi sa radom u Junajtedu, ali bi bivšeg trenera Ajaksa potencijalni završetak na osmom mestu, izjednačio sa primera radi Liverpulovim najnižim tačkama iz 2012. i 2016. godine. A upravo je tu u prethodnim godinama važio kao jedan od retkih Junajtedovih aduta u pošalicama na račun Crvenih. Sada se sličan scenario smeši i na Teatru snova.



tagovi

Mančester JunajtedEngleskaPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara