Veghorst (©Reuters)
Veghorst (©Reuters)

Junajted povukao razuman potez – neće otkupiti Veghorsta, na leto traži novog špica

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 13:06

Četiri imena su na najužoj listi Erika ten Haga…

Vaut Veghorst dobio je šest meseci da se pokaže na Old Trafordu i ubedi sportski sektor da vredi investirati za njegov potpis. Erik ten Hag mu je verovao i – prevario se. Jedanput je pogrešio, neće i drugi.

Razumnu odluku je povukao Mančester junajted, sa holandskim centarforom visokim gotovo dva metra neće potpisati ugovor. Sve će ostati na šestomesečnoj pozajmici. A, kada ona istekne, zna se, sledi – razlaz. Nemaju nameru na Teatru snova da mu ponude ugovor i otkupe ga od Barnlija.

Izabrane vesti

Erik ten Hag je bio ubeđen da Vaut Veghorst može da mu donese golove, da dobru formu iz Turske i sa Mundijala prelije i na Premijer ligu. Ispostavilo se da su u Barnliju malo bolje procenili kapacitete robusnog holandskog napadača. Junajted je zimus platio pozajmicu 3.000.000 evra i brzo shvatio da nije to – to.

Jednostavno nije išlo, iako se Erik ten Hag upisao isprva da pokaže drugačije. Konstantno je gurao Vauta Veghorsta u prvu postavu, davao mu šansu i hvalio ga. Dosta je radio za tim, ali posle 19 startova i svega dva gola – do sada nijedan u Premijer ligi – uvideo je da ne ide, i da ništa specijalno neće dobiti.

Okanio se ćoravog posla, poslao Vauta Veghorsta na tribine i u saradnji sa ostatkom sportskog sektora prelomio da mu je definitivno potreban napadač drugačije profila. Ali, i pre svega većeg kvaliteta. Nije Holanđanin kapacitet za Mančester junajted.

Sastavio je spisak želja i na njemu su četiri imena: Hari Kejn, Viktor Osimen, Rendal Kolo Muani i Rasmus Hejlund. Mnogo toga u letnjem prelaznom roku zavisiće od toga ko će preuzeti klub, ali i od toga kako će Junajted poslovati na tržištu. Biće mu neophodno da prodaje, jer će zbog finansijskog fer-pleja biti primoran da prodaje. Za transfere će smeti da izdvoji samo 115.000.000 evra, ostatak novca za kupovinu moraće da namakne prodajama.



tagovi

Vout VeghorstMančester JunajtedBarnliLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara