Juve prepustio drugo mesto Milanu, Kostić u nevreme gubi Alegrijevo poverenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 20:10

Dušan Vlahović nije igrao zbog suspenzije

Odavno je poznato da Inter ove sezone nema pravu konkurenciju za titulu u Italiji. Ono što je novo od 28. runde jeste da maltene beznačajnu lentu prve pratilje nosi Milan, a ne Juventus. Rosoneri su na mišiće dobili Empoli (1:0), dok je Stara dama odigrala 2:2 u derbiju sa Atalantom i ostala na jednoj jedinoj pobedi u poslednjih mesec i po dana. Jedina dobra stvar za Maksa Alegrija i njegove momke u ovom času jeste to što plasman u Ligu šampiona nije ugrožen.

S druge strane, timu iz Bergama ovaj bod može da bude od velikog značaja kada se crta bude podvlačila, jer Italija će, sva je prilika, imati pet predstavnika u LŠ iduće sezone, odnosno peto mesto iz Serije A vodiće direktno u elitu.

Izabrane vesti

Statistički gledano, Juve jeste bio značajno bolji, posebno kada govorimo o udarcima ka golu (18:7), ali ne treba smetnuti s uma da je Đan Pjero Gasperini i te klako vodio računa da ne preoptereti glavne igrače, s obzirom da ih tokom nedelje očekuje revanš osmine finala Lige Evrope protiv lisabonskog Sportinga.

Neki su počeli s glupe, neki rano izašli iz igre, poput Skalvinija ili Skamake...

S druge strane, Alegri nije mogao da računa na suspendovanog Dušana Vlahovića, njega je odmenio Arkadijuš Milik i ono što je bilo do njega sasvim pristojno odradio, postigavši pogodak u 70. minutu.

Atalanta je inače imala prednost celih pola sata. Golom Tena Kompmajnersa Boginja provincije stigla je do 0:1, da bi Juve u razmaku od svega četiri minuta uspeo da okrene. Izjednačio je Andrea Kabijazo, a pomenuti poljski napadač digao publiku na noge tek što se smestila na svoja sedišta.

Gosti iz Bergama nisu klonuli. Odmah su krenuli po izjednačenje i do njega stigli zahvaljujući lepom pasu Đimšitija za Kompmajenersa u 75. minutu.

Još jedan pokazatelj zašto je Dama toliko zagrizla za Holanđanina kog po svaku cenu želi da vidi u svojim redovima od leta...

Alegri još jednom nije ukazao šansu srpskom reprezentazivcu Filipu Kostiću. Ovo je druga utakmica zaredom koju je Kostić presedeo na klupi. Čini se u veoma nezgodnom trenutku krilni igrač gubi poverenje Alegrija, kad treba da skuplja minute i spreman dočeka naredne reprezentativne obaveze.

Čak i kad je izveo Kostićevog glavnog konkurenta po levoj strani, mladog Engleza Džuniora Ilinga, ubacio je Aleksa Sandra, a ne Srbina...

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Napoli - Torino 1:1 (0:0)

/Kvarachelija 61 - Sanabrija 64/

Subota

Kaljari - Salernitana 4:2 (2:0)

/Lapadula 12, Gaetano 40, Šomurodov 51, 76 - Kastanos 56, Mađore 58/

Sasuolo - Frozinone 1:0 (0:0)

/Torstvet 58/

Bolonja - Inter 0:1 (0:1)

/Bisek 37/

Đenova – Monca 2:2 (0:2)

/Gudmundson 52, Vitinja 68 – Pesina 8, Mota 18,

Nedelja

Leče - Verona 0:1 (0:1)

/Folurunšo 17/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Pulišić 41/

Juventus - Atalanta 2:2 (0:1)

/Kambijazo 66, Milik 60 - Kopmajner 35, 75/

20.45: (2.65) Fjorentina (3.35) Roma (2.85)

Ponedeljak

20.45: (1.95) Lacio (3.50) Udineze (4.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara