Mikele De Gregorio (Reuters)
Mikele De Gregorio (Reuters)

Juventus se dogovorio sa novim golmanom, ali treba da plati i 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 11:19

Deo obeštećenja ide i Interu

Još jedna slaba sezona je iza Juventusa iako za nijansu bolja nego prethodna jer je makar obezbeđen plasman u Ligu šampiona i finale Kupa Italije. Ali opet se potvrdilo da je Juventusu potrebna rekonstrukcija.

Pre svega na klupi a potom i u igračkom kadru. Dok se nagađa da će Tijago Mota da zameni Maksa Alegrija, uprava kluba radi na pojačanjima i krenula je od gola. Traži se naslednik Vojćeha Ščensnog.

Izabrane vesti

Poljak je dugo u klubu ali ali je već u godinama (34) i ima jednu od najvećih plata u timu (6.500.000 evra neto). Ugovor ga veže do leta 2025. i tada verovatno sledi i rastanak. Alternativa mu je Matija Perin ali on nikada nije dokazao da je kvalitet za startnu jedinicu.

Zato Juve želi Mikelea di Gregorija koji već dve sezone sjajno brani u Monci i postao je golman reprezentativnog kalibra. Juventusov direktor Kristijano Đuntoli je u sredu boravio u Milanu na završim pregovorima sa De Gregoijem i njegovim agentom. Dogovorili su petogodišnju saradnju vrednu 2.000.000 evra po sezoni.

Sada ostaje teži deo posla i dogovor sa Moncom.

Adrijano Galijani za svog golmana traži 20.000.000 evra što je za Juve previše. Klub iz Torina se nada da bi cenu mogao da spusti uključivanjem nekih od igrača u pregovore. Spremni su da ponude Perina i pare. Na potezu je Monca... U idealnim okolnostima bi De Gregorio zamenio Perina u ulozi rezerve u prvoj sezoni, a onda narednog leta smenio i Ščensnog u ulozi startne jedinice.

De Gregorio je dete Intera ali u Milanu nikada nije dobio šansu. Slali su ga na pozajmice u razne niželigaše i na kraju u Moncu koja je tada igrala u Seriji B. Monca ga je otkupila za 4.400.000 evra, a Interu sleduje i 10 odsto od narednog transfera.


tagovi

Mikele De GregorioMoncaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara