Fudbaleri Juventusa (Reuters)
Fudbaleri Juventusa (Reuters)

Juventus se povampirio! Može da ode na pauzu kao prvi protivkandidat Napoliju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 20:33

Peta uzastopna pobeda bez primljenog gola

Od hoda po ivici ambisa do uzleta u stilu najmoćnijih dana.

Alegrijev Juventus se “povampirio”! Iako i dalje desetkovana povredama i odsustvom bitnih igrača, Stara dama je uhvatila zalet i melje sve pred sobom u Seriji A. Večeras je nanizala i petu uzastopnu pobedu. Petu uzastopnu bez primljenog gola! Na Bentegodiju je savladana Verona 1:0.

Izabrane vesti

Nije Maks Alegri ni večeras mogao da računa na Vlahovića, Kjezu, Pogbu i još neke manje bitne igrače poput De Šilja, Akea, Kaja Žorža ali je našao recpt za pobedu. Čak je i poštedeo neke učenike Mundijala poput Ščensnog, Aleksa Sandra, Di Marije, Paredesa da uđu sa klupe i opet je pronašao pobedničku formulu.

Kostić i Kvadrado su opet zauzeli pozicije na bokovima, mladi Fađoli opet startovao u vezi i nastavio da kupuje poverenje, a šansu u špicu uz Milika je dobio često osporavani Mojze Ken i izrastao u junaka pobede Bjankonera. Na drugoj strani se Ivan Ilić posle skoro mesec i po dana odsustva zbog povrede vratio na klupu ali nije dobio šansu da uđe, dok je oporavljeni Darko Lazović odigrao poslednjih pola sata utakmice. Ali nije pomogao Veroni da izbegne čak 11. poraz u 14 mečeva od početka sezone. Očigledno da ni smena Gabrijela Ćofija i dolazak Salvatorea Boketija ne pomažu Veroni koja je poslednja na tabeli i glavni kandidat za ispadanje…

Iako je Verona bolje otvorila meč i prva zapretila, Juve je strpljivo čekao šansu. Prvu je imao posle skoro pola sata igre ali je Milik šutirao pravo u golmana. Potom jer opasan šut imao i Lokateli. Nije Juve blistao ali je utakmicu uveo u dinamiku kakva njemu odgovora. Postepeno je anestezirao rivala i onda mu zadao fatalan udarac posle sat vremena igre.

Posle akcije Milika i Rabioa, Ken je izašao pred gol Verone i zatresao mrežu uz dosta sreće. Prvo je lopta zakačila Davidoviča i prevarila Montipa koji je uspeo da je samo dohvati vrhovima prtsiju. Ali nedovoljno… Ken je postigao gol na svakoj od poslednje tri utakmice u kojima je bio stater i nagovestio da pored Vlahovića i Milika, može da se računa i na njega.

Usledio je žestok pritisak Verone i dve traumatične situacije za Juve. Prva u 83. minutu kada je arbitar Di Belo pokazao na belu tačku u korist Verone posle visoko podignute Bonućijeve noge ali je VAR ipak presudio da nije penal.

A još bliže golu je bila Verona u 92. minutu kada je Lazanja krenuo sam na golmana perina ali ga je Aleks Sandro sustigao u poslednjem momentu i srušio ga pred šesnaestercom. Crveni karton koji je vredeo jer je sprečio zicer… Tu situaciju možete videti OVDE.

Ružno, neubedljivo i srećno ali to je u Juventusovom stilu. Tabela kaže da je Juventus treći i ima samo dva boda manje od šampiona Milana. Napoli je daleko ispred sa 10 bodova više. Kako je delovalo pre mesec dana, Juve može da bude zadovoljan. Ostaje još derbi protiv Lacija i onda mundijalska pauza… Koju bi mogao da dočeka čak i kao drugoplasirani na tabeli ako Milan izgubi od Fiorentine, a on pobedio Nebeskoplave.

SERIJA A – 14. KOLO

Utorak

Napoli - Empoli 1:0 (0:0)

/Lozano 69pen/

Specija - Udineze 1:1 (1:1)

/Reka 33 - Lovrić 43/

Kremoneze - Milan 0:0

Sreda

Leče - Atalanta 2:1 (2:1)

/Baskiroto 27, Di Frančesko 29 - Zapata 40/

Sasuolo - Roma 1:1 (0:0)

/Pinamonti 85 - Ejbraham 80/

Fjorentina - Salernitana 2:1 (1:0)

/Bonaventura 15, Jović 77 - Dia 55/

Inter - Bolonja 6:1 (3:1)

/Džeko 26, Dimarko 26, 48, Martinez 42, Čalhanoglu 59p, Gosens 76 - Likojanis 22/

Torino - Sampdorija 2:0 (1:0)

/Radonjić 29, Vlašić 59/

Četvrtak

Verona - Juventus 0:1 (0:0)

/Ken 61/

20.45: (1,62) Lacio (3,80) Monca (5,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mojze Ken

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara