Filip Kostić (Reuters)
Filip Kostić (Reuters)

Kad je čuo da može u Juve, Kostić tražio da odbacimo sve ostale ponude, a na stolu su bile veće pare

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 18:57

"Mnogo klubova ga je želelo, nudilo petogodišnje ugovore", priča Filip Đorđević koji je takođe na neki način imao udela u Kostićevom transferu

Od trenutka kada se Filip Kostić našao na radaru Juventusa, do momenta kada je zvanično potpisao ugovor sa Bjankonerima prošlo je oko dva i po meseca. Transfer karijere srpskog repreznetativca prerastao je u neizvesnu sapunicu, koja je 12. avgusta dobila konačan epilog.

To su sve poznate činjenice. Ono što je donekle ostalo ispod radara jeste uloga koju je nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši napadač Lacija Filip Đorđević odigrao u čitavoj priči. Možda će se nekome činiti kao marginalan detalj, ali upravo je Đorđević umešao prste u čitavu priču.

Izabrane vesti

"Sve je počelo kada sam ga preporučio agentu Alesandru Lućiju nakon što mu je propao transfer u Lacio. Lići se odmah zainteresovao i prošlog novembra je ubedio Kostića da ga ubuduće zastupa njegova agencija. Imao je sjajnu sezonu, osvojio Ligu Evrope kao jedan od glavnih igrača Ajntrahta. Želja mu je bila da igra u Italiji, a mi smo odmah znali da je to ostvarivo u bliskoj budućnosti", ispričao je Đorđević u intervjuu za TuttoJuve.

Kako je Kostić postao MVP lige Evrope bilo je jasno da se sprema leto tokom kojeg ponuda neće manjkati. A Juve nije bio ni prvi, ni jedini klub koji je poželeo da ga vidi u svojim redovima.

"Prva ponuda je stigla nekoliko nedelja pre nego što se rodila mogućnost da pređe u Juventus. Kada smo mu to rekli, bio je izričit da odustanemo od svih drugih ponuda. Igranje u Italiji je bio njegov san i odlučio je da čeka. Mnogi klubovi su bili zainteresovani. Nudili su mu petogodišnje ugovore, ogromne plate, ali Filip nije mario. Bio je spreman da čeka Juve po svaku cenu i priča je dobila srećan kraj."

Iako je po italijanskim medijima bilo priča da se Kostić, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor uz godišnju platu od oko 3.000.000, ne prilagođava novoj sredini Bog zna koliko brzo, istina je da je Srbin ipak jedan od standardnijih fudbalera Stare Dame ove sezone. Posle prvih 15 utkamica može da se pohvali prvencem, ali i sa četiri asistencije.

"Za sada mu, po mom mišljenu, ide vrlo dobro. U fudbalu je uvek neophodno određeno vreme za prilagođavanje kada promenite sredinu, odnosno ligu. Filip je inteligentan momak, od starta mu je jasno šta se od njega očekuje i na sjajan način se adaptirao u Juventusov ekosistem. On za sada radi što je u njegovoj moći, ali jasno je da će biti još bolji i dati više ukoliko se ceo tim poboljša i počne da podiže kvalitet igre i rezultata", nastavio je Đorđević.

Naravno da je Đorđeviću mnogo lakše što je došao u klub u kojem već igra jedan njegov sunarodnik. Bez obzira na to što je i Dušan Vlahović došao samo nekih sedam meseci ranije.

"Još radi na tome da usavrši italijanski jezik, a Dušan mu pomaže i to je veoma važno. Na terenu pričaju istim jezikom, ali biće potrebno još vremena dok njihova saradnja ne bude bila besprekorna."

Pričao je Đorđević i o načinima na koje bi Masimilijano Alegri mogao da koristi rođenog Kragujevčanina.

"Kostić je fudbaler izuzetne fizičke snage i mogao bi perfektno da se uklopi u ulogu ful-beka. Neće biti lako jer nije navikao na sve te kretnje i dijagonale koje zahteva ta uloga. Ali njegova upornost i želja su neupitni. On uči veoma brzo i dobra stvar za Alegrija je to što će imati dodatno rešenje u taktičkim manevrima", rekao je bivši fudbaler i nastavio: "Možda neće biti više toliko centaršuteva u sredinu, ali na fizičkom nivou, on je zver i kao ful-bek bi takođe pronašao način da bude izuzetno koristan. Filip razmišlja kao napadač. Nikada ne bih želeo da izgubim tako sjajan centaršut poput njegovog i ne bih voleo da gubim njegov napadački potencijal tako što će mu fokus biti na odbranu. Za sada igra napred i ide mu vrlo dobro."


tagovi

Filip KostićFilip ĐorđevićJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara