©Reuters
©Reuters

Kad ni sam ne znaš kako je ušla: Amerikanci postigli najluđi gol u Kataru (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.12.22. | 17:46

Hadži Rajt krajnje čudnim golom u 76. minutu na pet minuta učinio meč sa Holanđanima neizvesnim po pitanju plasmana u četvrtfinala

Apsolutno je selektor Sjedinjenih Američkih Država Greg Berhalter pogodio sa izmenom u 67. minutu utakmice protiv Holandije, kada je u igru umesto Vestona Mekenija uveo vrlo pokretljivog i snažnog Hadžija Rajta. Amerikanci su se trgli iz teške pozicije, počeli da napadaju i stežu obruč oko gola Andrisa Noperta, a onda su za to nagrađeni golom u 76. minutu, koji ih je na pet minuta učinio konkurentnim za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Ipak, onda im je praktično svaku nadu srušio najbolji akter utakmice Denzel Damfris.

Pogodak Hadžija Rajta bez ikakve dileme se može smatrati jednim od najčudnijih i najluđih u dosadašnjem toku turnira, pošto ni sam napadač Antalije nije znao kako je lopta uopšte završila u mreži Holanđana posle centaršuta Kristijana Pulišića. Rajt je praktično samo zakačio loptu koja je išla oštro po zemlji, a onda je ona dobila neobičan luk i prebacila, kako Noperta, tako i Damfrisa na gol-liniji.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Rajt je samo dva minuta pre toga prokockao zicer pred golom Holanđana, presekao je jednu povratnu loptu, prešao Noperta, ali je onda dao prejak for, pa je morao da šutira praktično iz mrtvog ugla. Tada se našao na meti kritika zbog loše reakcije, ali je onda sve frapirao načinom na koji je pronašao put do protivničke mreže.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara